Coding Competition 2019

U ponedjeljak, 9. decembra u Podgorici održali smo Nacionalno takmičenje u kodiranju na mikro:bit uređajima za osnovce čije su škole bile dio prvog ciklusa obuka u sklopu programa Škole za 21. vijek. Takmičenje su govorima otvorili prof. dr Milica Vukotić, dekanica Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije, Univerzitet Donja Gorica, Stiv Arik, zamjenik britanske ambasadorke u Crnoj Gori i Vanja Madžgalj, direktorica British Council-a u Crnoj Gori. 

Djeca koja su učestvovala imala su zadatak da upotrijebe sve svoje vještine kako bi napravili projekte koji odgovaraju Ciljevima održivog razvoja UN-a. Među sjajnim projektima koje smo imali priliku da vidimo ipak se njih tri izdvojilo, te je žiri dodijelio nagrade na sljedeći način: 

1. OŠ Vladimir Nazor, Podgorica 
2. OŠ „21. maj“, Podgorica
3. OŠ „Savo Pejanović“, Podgorica

Coding Competition 2019 winners

Djeca su imala priliku da se upoznaju i druže, razmijene ideje i uče jedni od drugih, a najbolji su svojim školama donijelii vrijedne nagrade. Između ostalog, prva dva mjesta na takmičenju izborila su plasman na regionalno takmičenje koje se održava u aprilu naredne godine u Tirani, Albanija. 

Nagrade su pobjednicima uručile Arijana Nikolić Vučinić, Ministarstvo prosvjete, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje i Alison Kemp, britanska ambasadorka u Crnoj Gori.

Podijelite sadržaj