ELTons 2022, image

ELTons 2022. otvara poziv za podnošenje prijava! 

Da niste u posljednje dvije godine kreirali neki inovativan proizvod, publikaciju ili uslugu za podučavanje ili učenje engleskog jezika?

Ove godine se obilježava dvadesetogodišnjica ELTonsa, jedine međunarodne nagrade koja slavi najnovije inovacije u učenju i podučavanju engleskog jezika, kao i kreatore tih inovacija. Rok za prijavljivanje je četvrtak, 17. marta.

ELTons 2022. počinje potragu za najinovativnijim i najinspirativnijim metodama podučavanja i učenja engleskog jezika osmišljenim u posljednje dvije godine. Nagrade za 2022. godinu odaće počast izvanrednoj snalažljivosti i domišljatosti onih koji su iznašli revolucionarne načine da ograniče poremećaje nastale u obrazovnom procesu tokom pandemije.

British Council je u potrazi za najinovativnijim časovima uživo, internetskim kursevima, aplikacijama, platformama, projektima i svim ostalim za ovu svrhu relevantnim rješenjima iznađenim tokom pandemije, te za novim načinima podrške profesionalnom razvoju i opštem boljitku nastavnika. ELTons je u potrazi i za novim načinima korištenja najsavremenijih tehnologija u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja i podučavanja engleskog jezika – kroz, na primjer, vještačku inteligenciju, virtualnu stvarnost i prepoznavanje govora.

Među finalistima ove nagrade 2021. godine našli su se projekti učenja jezika u imerzijskim 3D svjetovima, originalne TV serije posebno namijenjene učenicima engleskog jezika, kao i nove perspektive koje nastavnicima omogućuju da prodru kroz distrakcije s kojima se suočavaju učenici.

Nagrade ELTons nastavljaju rad British Councila na stvaranju globalnih mogućnosti u oblastima obrazovanja, umjetnosti i kulture, te učenja engleskog jezika. Godine 2021. stiglo je preko 180 prijava iz 55 zemalja, s projektima koji se bave značajnim globalnim izazovima u pogledu klimatskih promjena i obrazovnih nejednakosti. British Council je odlučan u namjeri da nagrade budu inkluzivne, da odražavaju široku raznolikost nastave engleskog jezika diljem svijeta i da unapređuju održivost okoliša.

Ima ukupno pet kategorija nagrada:

  1. Izvrsnost u digitalnim inovacijama
  2. Inovacije resursa za učenike
  3. Inovacije resursa za nastavnike
  4. Izvrsnost u inovacijama nastave
  5. Izvrsnost u inovacijama prilagođenim lokalnom kontekstu

Pored toga što svoje inovacije prijavljuju za nagradu u nekoj od pet glavnih kategorija ELTonsa, kandidati mogu odlučiti i da prijavljene inovacije podnesu na razmatranje za dva posebna priznanja: priznanje za Jednakost, raznolikost i inkluziju (Equality, Diversity and Inclusion/EDI) i priznanje za Ekološku održivost i klimatsku akciju.

Prijave se primaju do četvrtka, 17. marta do 23:59 po britanskom vremenu. Ovdje možete saznati kako da se prijavite, pa i prijaviti svoju inovaciju.

Podijelite sadržaj