Educational exams
Educational exams

Ako želite da polažete ispit bilo kog britanskog, i ne samo britanskog univerziteta, instituta ili koledža, završite svoje studije ili unaprijedite svoje znanje, British Council u Crnoj Gori pruža odlične mogućnosti da sve to postignete. Kao zvanično i ovlašćeno tijelo u Crnoj Gori, British Council je obrazovna veza između Crne Gore i Velike Britanije..

Prijemni testovi

Prijemni testovi (Admissions tests) su zahtjev brojnih univerziteta i koledža i koriste se kao dodatno mjerilo učinka kandidata koje pomaže institucijama da naprave razliku između jednako sposobnih kandidata.

Prijemni testovi za univerzitete u Velikoj Britaniji koji se održavaju u novembru: BMAT (Biomedical Admission Test), ELAT (English Literature Admission Test) , Oxford TSA (Thinking Skills Assessment), HAT (History Aptitude Tests), PAT (Physics Aptitude Test), MAT (Mathematics Aptitude Test), OLAT (Oriental Languages Aptitude Test), CAT (Classics Aptitude Test), MLAT (Modern Languages Test).

STEP (Sixth Term Examination Paper) je priznati prijemni ispit za matematičke studijske grupe dizajniran da testira kandidate kroz pitanja koja su po težini slična matematici na osnovnim studijama. Univerzitet u Kembridžu i Warwick koriste ovaj test kao osnovu prilikom odabira studenata za studijske grupe za koje inače vlada veliko interesovanje. Neki kandidati se takođe opredeljuju za polaganje STEP testa radi akademskog izazova.

IGCSE, GCE AS/A level exams

British Council je autorizovani centar Cambridge International Examinations (CIE) i Edexcel ispitnih tela, od kojih oba nude polaganje GCE i IGCSE ispita AS i A nivoa. Kandidati se registruju preko našeg centra, gdje se polažu i sami ispiti, i to dva tokom dva godišnja roka..

Programi studiranja na daljinu

British Council administrira strukovne ispite za široki spektar britanskih univerziteta i koledža.

Univerzitet u Londonu

Univerzitet u Londonu je jedna od vodećih obrazovnih institucija u svijetu, međunarodno priznat kao centar izuzetnosti. Univerzitet se sastoji od 20 prestižnih fakulteta i naučnih instituta. Među zaposlenima i bivšim studentima nalazi se preko 55 nobelovaca i 35 bivših ili sadašnjih šefova države.

Od 1858. studenti iz cijelog svijeta mogu da steknu diplomu Univerziteta u Londonu kroz program studiranja na daljinu. Danas Univerzitet u Londonu ima preko 40,000 studenata u više od 180 zemalja koji studiraju u okviru 100 različitih programa.

Heriot-Watt Univerzitet

Poslovna škola u Edinburgu u okviru Univerziteta Heriot-Watt u Škotskoj nudi različite postdiplomske programe u oblasti biznisa i menadžmenta. Ova škola pruža jedan od najpopularnijih Internet MBA programa za studiranje na daljinu u svijetu.

Open University

The Open University je osnovan šezdesetih godina dvadesetog vijeka, a danas je jedan od najuspješnijih univerziteta za studiranje na daljinu u svijetu.

Warwick Univezitet

Warwick univerzitet je jedan od vodećih univerziteta u Velikoj Britaniji, sa poznatom reputacijom na polju  istraživanja i predavanja i brojnim poslovnim i industrijskim kontaktima.

Želite više informacija?

Lista navedenih univerziteta nije isrcpna. U našem centru možemo organizovati ispite u ime bilo kog univerziteta/koledža na njihov ili zahtjev kandidata.

Za više informacija o ovim ispitima, pošaljite nam e-mail, pozovite našu info liniju + 382 (0)20 618 410 ili nas pronađite na Facebook-u.

Podijelite sadržaj