Study in the USA with IELTS
Study in the USA with IELTS

Položite IELTS i dokažite da engleski jezik znate dovoljno dobro da biste studirali u SAD. Preko 3.000 institucija visokog obrazovanja i drugih programa u SAD prihvata rezultate IELTS-testa kao dokaz adekvatnog znanja engleskog jezika. 

Sve važnije institucije širom SAD priznaju rezultate IELTS-testa kao precizan odraz vaših sposobnosti da engleski jezik razumijete, čitate, pišete i govorite. 

  • IELTS-test prihvataju svi fakulteti Ivy League.
  • IELTS-test koriste programi 50 vrhunskih sjevernoameričkih univerziteta na kojima studira najviše inostranih studenata. 

Dobar rezultat na IELTS-testu pomaže vam da se upišete na univerzitet, koji god da odaberete. Pogledajte koji vam je rezultat IELTS-testa potreban za upis.

Šta o IELTS-u kažu na univerzitetima u SAD?

„Mislim da je IELTS najbolji test; dokaz je to što ga koristi i Kansas State University!”
- Kansas State University, Miranda Asebedo

„Prije nego što smo IELTS prihvatili kao alternativu TOEFL-u, i ja sam izašao na taj ispit i tako se lično uvjerio u njegovu strogu objektivnost.”
- Columbia University, New York, James F Minter

„Mi prihvatamo IELTS još od 2002. godine te možemo potvrditi da se radi o validnom testu znanja engleskog jezika. Naročito smo zadovoljni komponentom usmenog ispita.”
- University of Minnesota, Dean C Tsantir

„Za nas je IELTS kao opcija posebno atraktivan jer ga je moguće polagati širom svijeta. Zadovoljni smo odzivom naših inostranih aplikanata.”
- UCLA Director Graduate Admissions, Daniel J. Bennett 

Eksterni linkovi

Podijelite sadržaj