Otkazivanje IELTS testa

Za sva otkazivanja koja se dese do pet nedelja prije IELTS testa koji se polaže na papiru, dobit ćete refundaciju uplaćenog iznosa, umanjenog za administrativnu taksu, koja iznosi 25% od cijene testa.

British Council ne može da vrši uplate bankama ili drugim finansijskim institucijama kojima su Ujedinjeno Kraljevstvo ili neko drugo relevantno tijelo uveli sankcije. Ukoliko zatražite da se refundacija izvrši na račun koji pripada bankama i/ili drugim finansijskim institucijama kojima su uvedene sankcije, od Vas ćemo zahtijevati da navedete drugačiji način plaćanja koji ne krši uvedene sankcije. Ukoliko se ne navede drugačiji način plaćanja, sredstva neće biti refundirana.

Molimo da imate u vidu da obrađivanje refundacije može trajati četiri do šest nedelja.

Refundacije za IELTS neće biti odobrene, ukoliko je do testa preostalo manje vremena od navedenog gore.

Izuzeci od ove politike podrazumevaju:

  • ozbiljnu bolest ili medicinski slučaj (npr. prijem u bolnicu ili teža povreda)
  • ožalošćenost – gubitak bliskog člana porodice
  • otežane okolnosti ili trauma (npr. ukoliko ste žrtva nekog zločina ili ste učestvovali u saobraćajnoj nezgodi)
  • vojna obaveza

Kako biste otkazali svoj IELTS (Academic ili General Training) test, molimo da se ulogujete na Test Taker Portal i podnesete zahtev za otkazivanjem, zajedno sa dokumentacijom koja opravdava razlog izostanka. 

Ako kroz pet radnih dana od datuma testa prosledite medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje bolest na dan testa, zajedno sa podnetim zahtjevom za refundaciju putem Test Taker portala, može se odobriti refundacija uplaćenog iznosa, umanjenog za administrativnu taksu, koja iznosi 25% od cijene testa.

Prihvata se samo medicinska dokumentacija na crnogorskom ili engleskom jeziku. Ukoliko ne primimo zahtjev za otkazivanjem, uz dostavljenu propratnu dokumentaciju/dokaze putem Test Taker portala pet dana nakon testa, smatrat će se da ste bili odsutni i neće postojati pravo na refundaciju. 

Molimo da imate u vidu da se ne prihvataju medicinska opravdanja izdata od strane članova porodice. 

Dokumenta dostavljena putem faksa ili e-pošte se ne prihvataju. 

Zahtev za promenu datuma testiranja

Ukoliko je potrebno da promijenite datum Vašeg testa koji ste zakazali, to možete besplatno učiniti do pet nedelja prije datuma IELTS testa na papiru.

Molimo da imate u vidu da novi datum testa mora biti u toku naredna tri meseca od prvobitnog datuma. U slučaju bolesti, transfer je moguć ako se dostavi originalni medicinski izvještaj kroz pet radnih dana od dana testa, uz zahtev za promenu datuma testiranja. Potrebno je da zatražite transfer na novi datum od svog centra za testiranje. 

Ako je transfer na novi datum odobren (bilo prije testa ili zbog bolesti) i, ukoliko se desi da ste spriječeni da izađete zbog bolesti drugog datuma, nemate pravo na refundaciju uplaćenog iznosa, ili dalji transfer na novi datum testiranja.

Podijelite sadržaj