Kada ću dobiti moje rezultate?

Ako ste polagali test na papiru, imat ćete pristup pregledu vaših rezultata nakon 13 kalendarskih dana od dana polaganja. Provjerite vaše rezultate na Test Taker Portal.

Možete da se prijavite na Portal posvjećen kandidatima za testiranje i pogledate svoje rezultate. IELTS rezultati ostaju dostupni u periodu od 2 do 21 dan u zavisnosti od mnogo faktora uključujući i koliko delova testa želite da pogledate. Ukoliko ne dobijete odgovor nakon 28 dana, molimo da kontaktirate vaš ispitni centar.

Ako izgubite vaš Izvještaj o rezultatima (Test Report Form) ili zaboravite rezultate vašeg testa, molim vas obratite se vašem test centru.

Test  Vrijeme
IELTS na papiru 13 dana
IELTS na kompjuteru 3-5 dana
IELTS na onlajn 3-6 dana
IELTS za UKVI 13 dana
IELTS Life Skills 7 dana

Kada ću da dobijem fizičku kopiju rezultata?

Štampanu kopiju vaše ocene IELTS testa, Izveštaj o rezultatima testa (Test Report Form), poslaćemo vam 13 dana nakon datuma testa u pisanoj formi. Očekujte rok dostave od najmanje sedam dana.

IELTS rezultate nije moguće saznati putem telefona ili e-pošte.

Vaš Izveštaj o rezultatima testa (TRF) poslaćemo direktno institucijama za koje se prijavljujete

Vaš Izveštaj o rezultatima testa (TRF) poslaćemo direktno institucijama za koje se prijavljujete Možemo poslati do pet dodatnih kopija TRF-a direktno institucijama za koje se prijavljujete ( na primer univerzitetima, imigracionim službenicima, itd.). Ukoliko želite da to učinimo, molimo dodajte odgovarajuće adrese kada se prijavljujete za test.

Možemo poslati do pet dodatnih kopija TRF-a direktno institucijama za koje se prijavljujete ( na primer univerzitetima, imigracionim službenicima, itd.). Ukoliko želite da to učinimo, molimo dodajte odgovarajuće adrese na Test taker portalu u roku od dvije godine od polaganja testa.

Ne zaboravite da napišete punu poštansku adresu institucije. Bez potpune adrese nećemo moći da proverimo da li institucija ima pristup servisu za verifikaciju rezultata IELTS testa koji dozvoljava toj instituciji da pogleda vaše rezultate nakon što ih mi isporučimo elektronskim putem. U slučaju da oni nemaju pristup ovom servisu, mi ćemo im poštom poslati vaš Izveštaj o rezultatima testa (TRF).

Da li mogu da dobijem dodatne kopije IELTS rezultata?

Ukoliko želite da pošaljemo dodatnu kopiju vašeg Izveštaja rezultatima testa (TRF) organizaciji koja priznaje test pored pet kopija koje pružamo, potrebno je platiti administrativne troškove u iznosu od 10 eura po kopiji za slanje putem avionske pošte ili 30 eura po kopiji za slanje na međunarodne destinacije putem kurirske službe.

Ukoliko je vaš test centar zatvoren, dodatne izveštaje o rezultatima testa možete naručiti na veb adresi ielts.org.

Biće potrebno da dostavite adresu institucije i popunite “Application for Additional Test Report Form” (Formular za zahtevanje dodatnog Izveštaja o rezultatima testa). TRF ćemo zatim poslati direktno odgovarajućoj instituciji.

Imajte na umu da je za obradu dodatnog Izveštaja o rezultatima testa potrebno do 2 dana.

Kandidati ovu uslugu mogu da plate u banci, direktno putem bankovnog transfera (prema fakturi koju ćemo vam poslati). Pratite uputstva na ovom linku kako biste poslali upit za fakturu. Fakturu ćemo vam poslati putem email-a koji upišete u roku od 48 sati nakon slanja upita.

Šta znači moja IELTS ocena?

Za svaki deo ispita biće vam dodeljena IELTS ocena u rasponu od 0 do 9, koja odražava vaše znanje engleskog jezika.

Vaš TRF prikazuje ocenu za svaku od četiri jezičke veštine (Slušanje, Čitanje, Pisanje i Govor), kao i krajnju sveukupnu ocenu. Vaše ocene pojedinačnih delova testa mogu biti izražene kao celi brojevi (na primer 5.0, 6.0, 7.0) ili kao decimalni brojevi (na primer 5.5, 6.5, 7.5).

Ovde možete saznati više o tome šta vaša ocena znači.

Koliko dugo su moji IELTS rezultati validni?

Organizacije obično neće priznavati vaše rezultate ukoliko su oni stariji od dve godine, osim ukoliko ne priložite dokaz da ste aktivno održavali ili pokušavali da unapredite svoj engleski jezik od kako ste polagali test. IELTS Partneri ne mogu potvrditi validnost rezultata testa koji su stariji od dve godine.

Kako mogu da tražim ponovno ocenjivanje mog IELTS Testa?

Ukoliko niste dobili ocenu koju ste očekivali, možete da tražite da vaš test ide na ponovno ocenjivanje. Ovo se naziva Enquiry on Results (EOR) (Upit o rezultatima). Možete da izaberete delove testa za koje želite ponovno ocenjivanje i biće potrebno da za to podnesete zahtev u test centru u kome ste polagali ispit.

Ishod Upita o Rezultatima (EORs) može biti dostupan istog dana kada i vaša prijava pa sve do 21 dan nakon vaše prijave. Vrijeme koje je potrebno zavisi od nekoliko faktora, uključujući broj sekcija na koje ste tražili da obratimo pažnju.

Troškovi ove usluge su 80 eura, i oni će vam biti refundirani ukoliko vaša ocena na bilo kom delu testa bude povećana..

Za ponovno ocenjivanje potrebno je da se prijavite najkasnije do šest nedelja nakon datuma polaganja testa.

Ako ste polagali IELTS test u papirnoj formi, molim vas preuzmite Obrazac za upit za rezultate i predajte formular u centar za polaganje testa u kojem ste radili test. Ne zaboravite da priložite obrazac izvještaja o ispitivanju i dokaz o uplati.

Kandidati koji polažu test mogu izvršiti uplatu putem bankovnog transfera (prema fakturi koju ćemo vam poslati). Pratite uputstva na ovom linku kako biste poslali upit za fakturu. Fakturu ćemo vam poslati putem email-a koji upišete u roku od 48 sati nakon slanja upita.

Da li mogu ponovo da polažem IELTS test?

Ne postoje ograničenja za ponovno polaganje IELTS testa. Možete da se prijavite za test čim smatrate da ste za to spremni.

Imajte na umu da se vaša ocena verovatno neće povećati ukoliko ne uložite značajan napor da poboljšate svoj engleski jezik pre nego što ponovo pokušate da polažete test. Posetite odeljak za pripremu da biste uradili test za vežbanje i njime procenili vaš nivo znanja.

Podijelite sadržaj