Business English
Business English image

U današnjem globalnom poslovnom svijetu važno je pokazati poslodavcima da možete efikasno da komunicirate na engleskom jeziku u svakodnevnim situacijama u poslovnom okruženju. Mi nudimo tri ispita za poslovni engleski jezik. Cambridge English: Business Preliminary, Cambridge English: Business Vantage i Cambridge English: Business Higher.

Cambridge English: Business Preliminary (BEC Preliminary)

Cambridge English: Business Preliminary se takođe naziva Business English Certificate (BEC) Preliminary. To je prvi od tri nivoa koji postoje za Cambridge English Business Certificates. Ova kvalifikacija je poslodavcima dokaz da možete da komunicirate na engleskom jeziku u praktičnim, svakodnevnim situacijama u poslovnom okruženju. Nivo je isti kao kao Cambridge English: Preliminary (PET), ali sa fokusom na poslovnom engleskom jeziku.

Nivo kvalifikacije: Srednji = B1 u skladu sa Zajedničkim evropskim okvirom.

Ko bi trebalo da polaže ovaj ispit?

Treba da polažete ovaj ispit ako želite da unaprijedite znanje engleskog jezika radi poslovne karijere. Priprema za BEC Preliminary će vam pružiti dobar osnov za sticanje znanja engleskog jezika koje će vam biti neophodno da biste radili u međunarodnom poslovnom okruženju.

Da biste polagali ispit treba da ste u mogućnosti da:

  • pratite kratke telefonske razgovore ili opšte diskusije o biznisu
  • diskutujete o praktičnim poslovnim zadacima kao što su porudžbine i odgovori na opšte upite
  • pišete kratka poslovna pisma ili email-ove

Ispit Business English se sastoji iz tri dijela. U istom danu polažete čitanje, pisanje i slušanje. Možda će biti neophodno da usmeni dio ispita polažete drugog dana. Usmeni se polaže u prisustvu dva ispitivača i jednog ili dva kandidata za ispit.

  Reading and Writing Listening Speaking
Time 1 hr 30 mins 40 mins 12 mins
Marks (% of total) 50% 25%

25%

 

Cambridge English: Business Vantage (BEC Vantage)

Cambridge English: Business Vantage se takođe naziva Business English Certificate Vantage (BEC Vantage). To je drugi od tri nivoa koji postoje za Cambridge English Business Certificates. Ova kvalifikacija pokazuje da možete da komunicirate na engleskom jeziku u poslovnom okruženju. Nivo je isti kao Cambridge English: First (FCE) kvalifikacija, ali sa fokusom na poslovnom engleskom jeziku.

Nivo kvalifikacije: Viši srednji = B2 u skladu sa Zajedničkim evropskim okvirom.

Ko bi trebalo da polaže ovaj ispit?

Treba da polažete ovaj ispit ako želite da dokažete poslodavcima da je vaše poznavanje engleskog jezika dovoljno dobro da možete da radite u poslovnom okruženju u kojem se govori engleski jezik. Priprema za BEC Vantage će vam izgraditi samopouzdanje i unaprijediti znanje engleskog jezika koje vam je neophodno da biste uspjeli u međunarodnom biznisu.

Da biste polagali ispit treba da ste u mogućnosti da:

  • razumijete značenje poslovnih izvještaja i dopisa
  • izrazite svoje mišljenje i diskutujete o činjeničnim pitanjima
  • držite kratke spremljene prezentacije i da napišete kratak prijedlog

Ispiti Business English se sastoje iz tri dijela. U istom danu polažete čitanje, pisanje i slušanje. Možda će biti neophodno da usmeni dio ispita polažete drugog dana. Usmeni se polaže u prisustvu dva ispitivača i jednog ili dva kandidata za ispit.

  Reading Writing Listening Speaking
Time 1 hr 45 mins 40 mins 14 mins
Marks (% of total) 25% 25% 25% 25%

Cambridge English: Business Higher (BEC Higher)

Cambridge English: Business Higher je takođe poznat kao Business English Certificate Higher (BEC Higher). To je posljedni ispit od tri nivoa koji postoje za Cambridge English Business Certificates. Ova kvalifikacija pokazuje da možete samouvjereno da komunicirate na engleskom jeziku u poslovnom okruženju. Nivo je isti kao Cambridge English: Advanced (CAE), ali sa fokusom na poslovnom engleskom jeziku.

Nivo kvalifikacije: Napredni = C1 u skladu sa Zajedničkim evropskim okvirom.  

Ko bi trebalo da polaže ovaj ispit?

Treba da polažete ovaj ispit ako želite da izgradite profesionalno znanje engleskog jezika. Kvalifikacija BEC Higher je poslodavcima dokaz da možete efikasno da komunicirate u zahtjevnom poslovnom okruženju u kojem se govori engleski jezik.  

Da biste polagali ispit treba da ste u mogućnosti da:

  • aktivno učestvujete na poslovnim sastancima, izražavate mišljenje i da se zalažete sa svoje stanovište 
  • razumijete većinu poslovnih izvještaja i prepiske 
  • pišete detaljne poslovne prijedloge i dopise

Svi ispiti Business English se sastoje iz tri dijela. Polažete čitanje, pisanje i slušanje u istom danu. Možda će biti neophodno da usmeni dio ispita polažete drugog dana. Usmeni se polaže u prisustvu dva ispitivača i jednog ili dva kandidata za ispit.

  Reading Writing Listening Speaking
Time 1 hr 1hr 10 mins 40 mins 16 mins
Marks (% of total) 25% 25% 25% 25%
Podijelite sadržaj