KONFERENCIJA POVODOM POČETKA IMPLEMENTACIJE PROJEKTA | BUDVA

Osamdeset učesnika iz Velike Britanije i šest zemalja Zapadnog Balkana prisustvovalo je jednodnevnoj konferenciji povodom početka implementacije projekta u Budvi, 19. januara 2018, obilježavajući početak pilot projekta pod nazivom Digital Cities. Među učesnicima je bio veliki broj profesionalaca iz sfere digitalne industrije, predstavnika gradske vlasti regiona Zapadnog Balkana, habovi i preduzeća.

Gradovi regiona Zapadnog Balkana su predstavili i razmatrali svoje prioritete i inicijative u cilju razvijanja svojih digitalnih politika i strategija, dok su profesionalci iz digitalne industrije predstavili svoja portfolija, učestvovali u prezentacijama i drugim aktivnostima. Takođe su učestvovali u inicijalnim predavanjima o izgradnji kapaciteta sa liderima u ovom polju iz Velike Britanije, kao što su: Džon Nevbigin, generalni direktor Creative England-a, Čarls Armstrong, osnivač Trampery-a i Lazar Džamić, ekspert u oblasti digitalnog marketinga.

UK-WB DISKUSIJA | LONDON

Na konferenciji koja je održana u Londonu od 29. do 30. januara 2018. godine, visoki predstavnici 17 gradova država Zapadnog Balkana su se sastali sa predstavnicima 11 gradova iz Velike Britanije, kako bi se povezali i podijelili svoja iskustva u vezi razvoja pravnog okvira koji se odnosi na digitalnu industriju.

Učesnici su imali priliku da posjete neke od vodećih privatno-javnih inicijativa u Londonu, uključujući i Britansku biblioteku i njen poslovni i centar za intelektualnu svojinu, kao i predstavništvo kompanije Jutjub u Londonu. Kao dio ovog programa, učesnici su vidjeli i iskusili neke od najboljih digitalnih inovacija u kreativnoj industriji, uključujući i poboljšanu i virtuelnu realnost, na događaju koji je organizovala zajednička parlamentarna grupa svih stranaka, a koji je bio posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji. Ovaj događaj je otvorio Met Henkok, državni sekretar za digitalne tehnologije kulturu medije i sport.

POSJETA SA CILJEM PROFESIONALNOG RAZVOJA | BRISTOL I MANČESTER

Sedam stručnjaka za digitalnu industriju sa Zapadnog Balkana prisustvovalo je intenzivnoj posjeti Bristolu i Mančesteru, gdje su imali priliku da vide neke od primjera dobre prakse saradničkih prostora, akceleratora, digitalnih biznisa, kao i učestvuju na konferenciji Be More Manchester o kreativnim industrijama i upoznaju se sa svojim kolegama iz cijele Velike Britanije na jedan na jedan poslovnim sastancima.

BOOTCAMP | MOKRIN HOUSE

Nakon serije događaja na Zapadnom Balkanu i u Velikoj Britaniji, stručnjaci digitalne industrije iz 46 odabranih habova i kompanija imali su priliku da prisustvuju zajedničkoj obuci. Ovaj intenzivni trodnevni program bavio se razvojnim potrebama učesnika, a koje su identifikovane tokom procesa prijave, koje su obuhvatale različite teme - od preduzetništva u 21 vijeku i upravljanja digitalnim proizvodima do timske kulture i strateškog marketinga za digitalni biznis.

Eksterni linkovi

Podijelite sadržaj