Nakon Budve, Londona, Mančestera i Bristola, došlo je vrijeme za izmještanje iz grada u selo. Naime - predstavnici digitalne industrije su od 21. do 23. februara imali priliku da budu dio intenzivnog trening kampa u Mokrin House -u, u Srbiji, prvom i najnaprednijem ruralnom habu u regionu.

Tokom trodnevnog boravka u Mokrinu, preko 40 učesnika projekta iz regiona, imalo je priliku da intenzivno radi na najaktuelnijim temama, sa istaknutim ekspertima međunarodne digitalne scene. Brojna predavanja i radionice obuhvatili su teme kao što su preduzetništvo u kompanijama 21. vijeka, menadžment digitalnih proizvoda, timska kultura, strateški marketing i razvoj digitalnog biznisa, razvoj i mapiranje digitalne zajednice i otkrivanje blokčejna. Takođe, za sve one koji su započeli saradnju sa partnerima iz Velike Britanije, trening kamp je ujedno bio i prilika za pripremu realizacije njihovih zajedničkih projekata.

Trening kamp je otvoren predavanjem Habiba Leševića, gostujućeg profesora na „Cass Business School“ i „Royal College of Arts“ u Londonu,  sa temom preduzetništva u 21. vijeku.Istaknuti predavači, među kojima su bili i Lazar Džamić, predstavnik Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda; Yiuwin Tsang, predstavnik kompanije „Disruptive Thinking“ iz Velike Britanije, Nana Radenković, suosnivač kreativnog haba Nova Iskra, kao i Jovana Tokić, predstavnica studija „Autheos“ iz Amsterdama, podijelili su svoje znanje i iskustvo i omogućili im da se na konkretnim primjerima upoznaju sa različitim pristupima rješavanja problema u svakodnevnom radu.

Larisa Halilović, direktorka British Council-a za Bosnu i Hercegovinu i direktorka projekta „Digitalni gradovi“, ovom prilikom je izjavila: Izuzetno sam ponosna na dosadašnji uspjeh učesnika projekta. Način na koji su se povezali, uspostavili saradnju i podijelili svoja iskustva i znanje jedni sa drugima je zaista inspirativan. Posebno me raduje činjenica da će novostečena znanja moći praktično da primijene u svom svakodnevnom radu i doprinesu daljem jačanju odnosa Velike Britanije sa regionom Zapadnog Balkana. Ovi mladi ljudi svojom inovativnošću i preduzetništvom svakog trena mijenjaju svijet u kojem živimo i zadovoljstvo je biti spona koja ih povezuje.

Nastavite da pratite projekat ovdje i na našim društvenim mrežama, jer ćemo nastaviti da dijelimo sa vama stvari naučene tokom kampa! 

Podijelite sadržaj