Zašto si se prijavila za ulogu mentijke u Mentorskom programu za žene u medijima na Zapadnom Balkanu?

Iskrena da budem, razmišljala sam se da li da se prijavim  za Mentorski program za žene iz straha da neću moći isti uskladiti za obavezama koje imam. Međutim, moje mišljenje se promijenilo posjetom Larise Halilović našoj medijskoj kući. Predložila mi je da se prijavim i zahvaljujući njoj stekla sam jedno odlično iskustvo koje nema cijenu.

Da li je rad sa tvojom mentorkom doprinio tvom ličnom i profesionalnom razvoju?

Zadovoljna sam sa mentorkom koja mi je dodijeljena i mnogo toga smo uradile, te mi je to doprinijelo u mom ličnom i profesionalnom razvoju.

Opiši nam ukratko vaš postignuti uspjeh u mentorskom paru.

Moja mentorka me spojila sa više uspješnih žena, kako u novinarstvu, tako i u marketingu. Ostvarila sam kontakte do kojih bih teško došla. Imala sam uživo susret sa svojom mentorkom što je doprinijelo veličini našeg mentorskog para/rada.

Da li ste došli do novih ideja, pokrenuli nove aktivnosti, saradnje i/ili projekte ili ih namjeravate pokrenuti, kao rezultat umrežavanja sa ljudima okupljenim oko našeg programa?

Naša komunikacija je bila i mimo redovnih sastanaka, te na osnovu projekata koje je ZOS realizovao došle smo na ideju o PR tekstu o nama dvjema i projektima. Tekst je doživio „bum“ na portalima, te je isti prenijelo jako puno medija u BiH. 

Da li su tvoja očekivanja od mentorskog programa ispunjena?

Srećna sam što sam bila dio ovog mentorskog programa, a paralelno s tim i tužna što je završio. Nisam imala priliku da učestvujem u ovakvim programima. Ispunjeno je mnogo više nego što sam očekivala. Upoznala sam divne žene, te sam čak sa mentijkom iz Tuzle, Albinom napravila poslovni ugovor. 

Podijelite sadržaj