Fotografski kredit: Bijeli konj Mark Wallinger (2013) izložen je ispred glavnog sjedišta British Councila, Spring Gardens, London. Image © Peter White

 Naš rad u umjetnosti ima za cilj promovisanje britanske raznolike kulture, kreativnosti i inovacija u inostranstvu.

Radimo na polju različitih umjetničkih formi i sa najboljim britanskim talentima kako bi razvili umjetničke programe i mogućnosti za saradnju u Crnoj Gori.

 

Arhitektura, dizajn i moda

Odjeljenje za arhitekturu, dizajn i modu kreira vezu između dizajnera i kulturnih institucija širom svijeta, kroz raznovrsne projekte u ove tri discipline. Saznajte više o tome čime se oni bave.

Kreativna ekonomija

Saznajte više o radu British Councila u sferi kreativne ekonomije kako bi podržali našu mrežu kreativnih preduzetnika, lidera u oblasti kulture i donosilaca odluka i imali priliku da se priključite.

Film

British Council odjeljenje za film povezuje filmove i filmadžije iz Velike Britanije sa novom međunarodnom publikom, prikazuje inovativnost, različitost i izvrsnost britanskog filma širom svijeta, kao i mogućnosti za kreativnu razmjenu.

Literatura

Na stranici British Council odjeljenja za literaturu nalaze se informacije o onome što radimo, o projektima na kojima radimo, o novostima iz književnosti i izdavačkim zajednicama u Velikoj Britaniji, o svjetskim festivalima i resursima za rad sa savremenom britanskom književnošću u učionici.

Muzika

Od elektronske muzike do džeza, tradicionalnog, narodnog i klasičnog do indie muzike, radimo sa svim žanrovima muzike. Muzički tim takođe ima svoju nedjeljnu radio emisiju, The Selector, sa najboljom novom muzikom iz Velike Britanije. Saznajte više o British Council odjeljenju za muziku ovdje.

Pozorište i ples

Mi promovišemo najbolje od britanske izvođačke umjetnosti kroz niz aktivnosti i događaja koji uključuju turneje novih produkcija, radionice, seminare i konferencije, predstavljanje i studijske posjete Velikoj Britaniji. Saznajte više o odjeljenju za pozorište i ples.

Vizuelna umjetnost

Mi promovišemo britansku vizuelnu umjetnost kroz niz aktivnosti i događaja, uključujući izložbe, radionice, seminare i konferencije. Istražite i pročitajte više o našoj zbirci od oko 8.500 radova britanske umjetnosti.

Podijelite sadržaj