Date
četvrtak 11. decembar 2014. - 00:00
Lokacija
Podgorica

U saradnji sa NVO Digitalizuj.me i NVO Krug iz Londona povodom priprema za Green Culture Fest 2015. sa zadovoljstvom vas pozivamo na

Interaktivnu prezentaciju g-dina Habiba Leševića sa Cass Business School u Londonu 

Kroz dinamičnu prezentaciju, ovaj mladi inovator, preduzetnik, mislilac i predavač na više univerziteta u Londonu i Berlinu predstaviće koncept “zelene kulture” kao održivog načina života i djelanja, oslanjajući se na savremenu britansku praksu.  

Gospodin Lešević će predstaviti zelenu kulturu kao  koncept koji u sebi integriše principe “zelene kreativne industrije”, “zelenog biznisa”, “zelene nauke” i “zelenog razmišljanja”, kao holistički pristup rješavanju problema i planiranju razvoja kroz multidisciplinarnu saradnju sektora, kao što su urbanizam i arhitektura,  nauka i inovacije, biznis i preduzetništvo, umjetnost i dizajn.  

U srcu ovog procesa stoje kreativne industrije koje svojim znanjem i potencijalom za kreiranje inovativnih i održivih rješenja povezuje sve druge sektore.  Kultura i kreativne industrije snažno djeluju na ponašanje ljudi, oblikujući njihov pogled na svijet i transformišući njihovo mišljenje. Kultura kao takva može da utiče na usvajanje održivih načina razmišljanja i življenja i zbog toga ima značajnu ulogu u procesu održivog planiranja. 

Habib Lešević je domaćin i predavač na Green Culture Fest 2015 i zajedno za organizatorom NVO Krug iz Londona, ko-kreator programa ove manifestacije koja će se treći put za redom održati u Crnoj Gori. GCF je otvoreni, trodnevni  samit  kreativaca, inovatora, mislilaca i aktivista koji zajedno rade na kreiranju ideja, rješenja i razmjeni iskustva koja kultivišu i promovišu ideju zalene kulture u društvu i kod pojedinaca.

Porijeklom Crnogorac, Habib Lešević je osnivač kompanije KNTXT sa sjedištem u Londonu, koja se bavi integralnim razvojem pojedinaca, organizacija i zajednica kroz obuke, coaching i preduzetničke projekte. Njegovo suštinsko interesovanje je da razvija ljudski potencijal i podstiče inovativne prakse kako bi gradili ekološki, kulturno i ekonomski održive projekte.  

Habib je uključen u nekoliko kulturnih projekata širom Evrope, a najpoznatiji su Energy Streetfight i Entrepreneurs' Ship. Renomirani je predavač koji je prezentovao na TEDx, Digital Shoreditch i Über Lebenskunst Festivalu u poslednjih nekoliko godina. Član je Američkog društva kibernetičara. 

Habib trenutno predaje Preduzetništvo, Održivost i Teorije sistema na Cass Business School i ESCP Europe biznis školi u Londonu. Njegov akademski rad doprinio je osnivanju škole Integralnog preduzetništva  - svjesnom, holističkom pristupu biznisu. 

Habib se priključio inicijativi Zelena kultura sa velikim entuzijazmom kako bi promovisao inovativnu preduzetničku kulturu u Crnoj Gori sa naglaskom na razvoj prirodnog i kulturnog kapitala zemlje na održiv i ekonomski produktivan način. Habib živi i radi u Londonu i Berlinu.

Napomena: Prezentacija će trajati jedan sat. Biće na engleskom jeziku, a simultano prevođenje nije obezbijeđeno. Zbog ograničenog prostora (50 mjesta), potvrda učešća je obavezna i obavlja se putem mejla na dm@digitalizuj.me. Prezentacija će biti uživo prenošena preko interneta (live stream) na YouTube kanalu Digitalizuj.me, a tačna adresa za live stream će biti objavljena na Facebook i Twitter nalozima  British Council-a i Digitalizuj.me deset minuta uoči početka prezentacije.

 

Podijelite sadržaj