Date
srijeda 27. maj 2015. - 00:00
Lokacija
Radio Antena M

U prvoj emisiji radijskog serijala „EU je tu“, govorili smo o jednom od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja 27 - Životna sredina.

Na čemu se bazira politika životne sredine u EU i kakvo je njihovo zakonodavstvo; dokle smo stigli u pregovoračkom procesu; koji su benefiti članstva kada je posrijedi zaštita životne sredine; koliko novca izdvaja država za zaštitu životne sredine a koliko je potrebno da bismo dostigli evropske standarde; kada će građani Crne Gore moći da kažu da žive u istinski ekološkoj državi?

Na ta i druga pitanja odgovarali su pregovarač za poglavlje 27, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović i član radne grupe Nataša Kovačević iz nevladine organizacije Green Home.

Emisija se realizuje u okviru projekta “Informisanje javnosti o evropskim integracijama i podršci IPA u Crnoj Gori“. Projekat implementiramo u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) a finansiraju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Britanska ambasada i MVPEI.

Emisiju možete preslušati ovdje. Urednik emisije Vladana Jovanović.

 

Podijelite sadržaj