Date
srijeda 26. August 2020. -
18:00 do 19:30
Lokacija
Online Teams događaj

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformisao PlayUK festival inovativnosti i interakcije između umjetnosti i tehnologije. U predstojećim mjesecima, pružajući besplatan pristup uzbudljivoj mješavini online sadržaja, PlayUK se preselio iz fizičkog u online prostor, zadržavaju fokus na britanskoj industriji video-igara.

PlayUK 2020. je serija digitalnih događaja koji idu uživo i svi su pozvani da saznaju o britanskoj sceni i povežu se sa profesionalcima iz industrije video-igara. Tokom narednih pet mjeseci, objavljivaćemo nedjeljni video sadržaj, kao i mjesečne uživo sesije, a svi koji su zainteresovani za industriju video-igara i kreativnu ekonomiju mogu da se priključe. Pogledajte video sadržaj koji je već dostupan ovdje.

Naša sljedeća sesija uživo je pod nazivom Duhovi, ostrva i galebovi (Ghosts, Islands and Gulls). Prilagođavanje video-igreDear Estherza izvođenje na lokaciji, na ostrvu Inchcolm. U ovoj sesiji, Mona će razgovarati o praktičnim aspektima adaptacije video-igre kao uživo performansa, izazovima i mogućnstima rada kako sa fizičkim tako i digitalnim prostorima i tijelima, te škotskim vremenskim prilikama. Toplo preporučujemo za pripremu igranje video-igre Dear Esther (ako već niste) jer će se veći dio sesije baviti adaptacijom određenih okruženja video-igre, mehanikom, zvukovima i narativima.

Upoznajte našu PlayUK govornicu, Monu Bozdog!

Dizajnerka i predavačica na temu “Immersive Experience Design” na Univerzitetu Abertay. Radila je kao dramski pisac i dramaturg, ali je postala fascinirana potencijalnom interdisciplinarne prakse (video-igre i savremenog performansa) tokom doktorskih studija. Njen doktorski rad, Playing with Performance/Performing Play, bila je saradnja između Univerziteta Abertay, Kraljevskog konzervatorijuma Škotske i Narodnog pozorišta Škotske. Njeno istraživanje zasnovano je na praksi i u fokusu ima konvergenciju savremenih praksi performansa i video-igara, naročito dizajniranje hibridnih oblika storytelling-a (pripovijedanja), performativnih igara, mješovite stvarnosti i imersivnih iskustava i igara za javne prostore i mjesta baštine.

Podijelite sadržaj