Date
srijeda 24. Mart 2021. -
15:30 do 19:00

Kako učestvovati

Izložba PlayUK prikazuje se uživo na Internetu. Da biste prisustvovali, jednostavno se prijavite pomoću eventbrite stranice  nakon čega ćete dobiti link za pridruživanje izložbi.

 

Pridružite nam se 24. marta popodne na finalnom događaju koji se u okviru PlayUK 20/21 prikazuje uživo. Izložba PlayUK 20/21 okupiće tog popodneva vodeće kreativce na polju video igara, stručnjake i vođe zajednica iz svih zemalja Zapadnog Balkana i iz Velike Britanije – a svi će oni uživo diskutovati i razgovarati u potpuno novom virtualnom izložbenom prostoru PlayUK.

Oduševljeni smo što ovom prilikom možemo pozdraviti plejadu učesnika koja uključuje Malatha Abbasa (Biome Collective), Dajanu Dimovsku (NapNok Games), Ivana Notarosa, Kristinu Janković (Srpska asocijacija industrije video igara) i Jordan Ericu Webber. Pratite nas i narednih sedmica jer ćemo najaviti još događaja i još učesnika, te objaviti raspored svih predstojećih događanja.

PlayUK izložba biće vam uživo prikazana iz potpuno novog virtualnog izložbenog prostora. Ovu novu virtualnu izložbu, kreiranu u Mozilla Hubs, dizajnirala je ilustratorka Anđela Janković a izradio Andrej Jagar. Ovdje uvrštavamo kratki pogled na rani koncept-art izložbe kako biste stekli predstavu o tome šta se zapravo gradi iza scene.

Nakon što se PlayUK izložba bude održala uživo online, virtualni izložbeni prostor ostaje otvoren posjetiocima širom svijeta. Posjetioci će biti pozvani da istraže ovaj razigrani i spekulativni pejzaž inspirisan arhitekturom Srbije. Ovdje će moći upoznati i cijelu grupu sa mentorskog programa PlayUK, te pogledati predavanja eventualno propuštena u okviru salonskih razgovora 20/21. koji su se odvijali u proteklih šest mjeseci.

Podijelite sadržaj