Date
ponedeljak 15. decembar 2014. - 00:00
Lokacija
EU Info centar, Podgorica

Informisanje javnosti o evropskim integracijama i IPA podršci u Crnoj Gori 

Otvaranje projekta

British Council vas poziva, u ime partnerskih institucija, na zvaničnu prezentaciju projekta "Informisanje javnosti o evropskim integracijama i IPA podršci u Crnoj Gori" u ponedeljak, 15. decembra 2014. u 12.00h u EU info centru.

Ovaj projekat ko-finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori (DEU), Britanska ambasada u Podgorici i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI). Projektom upravlja British Council.

Glavni cilj projekta je da obezbijedi podršku implementaciji "Strategije za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pripremama Crne Gore za članstvo za period 2014-2018." koju je MVPEI objavilo i predstavilo početkom godine. 

Ovaj projekat se sastoji od dvije komponente: 1) intenzivne javne kampanje koja ima za cilj da značajno poboljša informisanje javnosti kroz snažniju aktivnost na društvenim mrežama, u medijima i kroz javne događaje i 2) programa jačanja kapaciteta za državne PR službenike, šefove radnih grupa, lokalne samouprave i novinare, sa ciljem da razvije neophodne vještine za strateški rad sa medijima i institucionalni PR i uvede jedinstvene standarde komunikacija horizontalno u cijeloj državnoj upravi. Dužina trajanja projekta je 18 mjeseci.

Projekat će detaljnije predstaviti šefovi partnerskih organizacija na samoj prezentaciji. 

Program

12:00-12.10 Ambasador Aleksandar Andrija Pejovic, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač
12:10-12.20 Ambasador Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori 
12:20-12.30 Ian Whitting, britanski ambasador  
12.30-12.40 Prezentacija projekta: Vanja Madžgalj, direktorica British Council  
12:40-13.00 Diskusija
13.00-13.30 Osvježenje i networking 

Molimo vas da potvrdite svoje prisustvo na elena.presilska@euic.me. Za više informacija o projektu, kontaktirajte direktoricu projekta Vanju Madzgalj

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite sadržaj