Date
petak 04. Mart 2016. -
11:00 do 11:30
Lokacija
Radio Antena M

 

Osma emisija “EU je tu” biće emitovana u petak, 4. marta od 11:00h na Anteni M.
U osmoj emisiji, bavimo se slobodom kretanja robe koja je dio poglavlja 1. Saznajte: koliko smo uskladiti zakodavstvo sa evropskim te koliko smo blizu otvaranja poglavlja; šta konkretno dobijamo članstvom kada je u pitanju sloboda kretanja robe, koje su prednosti; da li će i kako biti obezbijeđena veća sigurnost i kvalitet proizvoda; mogu li crnogorski proizvodi biti konkurentni na evropskom tržištu; priprema li se crnogorska privreda za ulazak na veliko tržište; na koji način Vlada pomaže (može da pomogne) domaćim preduzećima da bi mogli svoje proizvode jednog dana da plasiraju na tražište EU?

O svemu tome, razgovaraćemo sa članovima radne grupe, ispred Privredne komore g-đa Ljiljana Filipović, ispred Ministarstva ekonomije g-din Dragan Vukčević.

Emisiju “EU je tu” Antena M realizuje u okviru projekta “Informisanje javnosti o evropskim integracijama i podršci IPA u Crnoj Gori“. Projekat implementira Britanski savjet u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija a finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Britanska ambasada i MVPEI.

Urednik emisije je Vladana Jovanović. Emisiju možete pratiti preko Live Stream opcije na sajtu: www.antenam.net

 

Podijelite sadržaj