Date
srijeda 06. maj 2020. -
14:00 do 14:45
Lokacija
Vebinar je na engleskom jeziku

Kao dio našeg programa #OstaniDoma sa British Council-om organizujemo vebinar za roditelje koji će im pomoći da nauče zašto je programiranje ključno za budućnost njihove djece. Takođe, govorićemo o tome kako djeca kroz igru mogu lako da počnu da programiraju na besplatnoj platformi Make Code

Nakon vebinara, podijelićemo sa vama 13 video tutorijala koji detaljno objašnjavaju kako se platforma za programiranje koristi i kako djeca mogu jako lako da naprave svoje prve projekte. 

O PREZENTERIMA

Kejti Henri je direktorica za odnose sa partnerima za Sjevernu Ameriku u Mikro:bit edukativnoj fondaciji. Kejti je licencirana direktorica škole i bivša nastavnica STEAM predmeta. Možete joj pisati na Tviteru: @KatieHenryDays.

Dragutin Šćekić ima više od 20 godina iskustva kao učitelj, trener za nastavnike i obrazovni konsultant. Trenutno radi kao direktor osnovne škole. Njegova glavna područja ekspertize su reforme nastavnog plana i programa, ključne kompetencije i informacione tehnologije u obrazovanju. Bio je angažovan na različitim inicijativama i projektima za reforme obrazovnih politika u Crnoj Gori, regionu Zapadnog Balkana i Evropi. Jedan je od vodećih trenera na projektu "Škole za 21. vijek" British Council-a, gdje se posebno bavi obukom direktora škola.

Adeh Hovasapian je menadžer za engleski jezik i projekte u oblasti obrazovanja u British Council-u u Jermeniji. Adeh je iskusni ELT stručnjak, NILE trener i UK CMI akreditovani menadžer. U British Council-u, Adeh proteklih šest godina uspješno vodi obrazovne projekte u saradnji sa centrima za programiranje za državne škole, istraživački i razvojni rad sa visokoškolskim sektorom i rad na reformi obrazovnih politika sa Ministarstvom prosvjete Jermenije.

Podijelite sadržaj