Vebinar 7
Date
utorak 09. jun 2020. -
16:00 do 16:45
Lokacija
Onlajn događaj za nastavnike/ce i roditelje

Ovim vebinarom želimo da podržimo i ohrabrimo nastavnike/ce zainteresovane za podsticanje vještina kritičkog mišljenja i rješavanje problema uz pomoć micro:bit uređaja.

Predstavićemo proces osmišljavanja micro:bit projekta koji je nagrađen na nacionalnom i regionalnom nivou iz ugla učiteljice i nastavnice jezika, fokusirajući se, između ostalog, i na etape ciklusa rješavanja problema. Takođe, svoja iskustva u ovom participativnom procesu će podijeliti i učenici/e koji su bili dio pobjedničkog tima ali i njihovi roditelji. 

O PREZENTERIMA

Elza Numanović ima 12 godina radnog iskustva u oblasti obrazovanja i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju kao profesorica razredne nastave. Elza je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u programiranju koristeći micro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. godine. Učesnica je brojnih obuka i seminara u oblasti obrazovanja a takođe je i jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“, gdje se bavi obukom nastavnika/ca. 

Milena Kuč je profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti sa 16 godina radnog iskustva i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju. Unaprijeđena je u zvanje nastavnik mentor. Milena je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u programiranju koristeći micro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. i 2019. godine. Kontinuirano prati inovacije u obrazovanju i profesionalno se usavršava. Jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“ British Council-a gdje se bavi obukom nastavnika/ca. 

 

Podijelite sadržaj