Vebinar 2
Date
utorak 02. jun 2020. -
16:00 do 16:45
Lokacija
Onlajn događaj za profesore/ice razredne nastave, nastavnike/ce CSBH jezika i stranih jezika

Kada bi vam neko rekao da je kodiranje sjajan način da svojim učenicima/ama predajete lekcije iz CSBH jezika (ili nekog stranog jezika) da li biste mu vjerovali? Uostalom, sigurno ćete reći: „Pa ja ne znam da kodiram i zar sve to ne bi bilo dosta komplikovanije?”

Zapravo, kroz korišćenje mikro:bit uređaja i njegove Make Code platforme, lekcije postaju djeci mnogo zabavnije i bliže jer se odvijaju u njima poznatom onlajn okruženju. Upravo ovaj vebinar će vam pokazati da ovakav pristup zaista funkcioniše u praksi.

O PREZENTERIMA

Elza Numanović ima 12 godina radnog iskustva u oblasti obrazovanja i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju kao profesorica razredne nastave. Elza je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u programiranju koristeći micro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. godine. Učesnica je brojnih obuka i seminara u oblasti obrazovanja a takođe je i jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“, gdje se bavi obukom nastavnika/ca.

Milena Kuč je profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti sa 16 godina radnog iskustva i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju. Unaprijeđena je u zvanje nastavnik mentor. Milena je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u programiranju koristeći micro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. i 2019. godine. Kontinuirano prati inovacije u obrazovanju i profesionalno se usavršava. Jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“ British Council-a gdje se bavi obukom nastavnika/ca.  

Dragan Marković je trenutno na doktorskim akademskim studijama filologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Njegovo polje istraživanja je književnost starog Dubrovnika. Sertifikovani je trener Zavoda za školstvo i autor brojnih akreditovanih programa obuka za nastavnike/ce. Trener je na projektu Škole za 21. vijek British Council-a, a radi kao ekspert i za brojne druge organizacije uključujući i Savjet Evrope. Trenutno je stalno zaposlen u Osnovnoj školi "Kekec" u Sutomoru kao nastavnik crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti.

 

Podijelite sadržaj