Date
petak 16. decembar 2016. do subota 17. decembar 2016.
Lokacija
SKENDERIJA, SARAJEVO

Ove godine po prvi put organizujemo ‘The Skills Show – Sarajevo 2016’ - regionalni skup posvećen stručnom obrazovanju i razvoju karijera. Ovaj događaj ima za cilj povezivanje poslovnog i obrazovnog sektora radi poboljšanja ukupnog kvaliteta obrazovanja u regiji i motivisanja učenika da se opredijele za srednje stručne škole. Skills Show se održava u Sarajevu 16. i 17. decembra 2016., a fokusiraće se na inovacije, zapošljavanje mladih, primjere pozitivne prakse i zapažene uspjehe na području Zapadnog Balkana i Velike Britanije. Ovo će biti i prilika da se predstavnici poslodavaca bolje upoznaju sa svojim budućim zaposlenima. 

Program pokriva četiri privredna sektora: 

  • ljepota i zdravlje
  • turizam i uslužne djelatnosti
  • drvna i građevinska industrija
  • IT i inženjering.

'Skills Show Sarajevo 2016'  

  • prezentacije i takmičenja – Ovaj dio manifestacije omogućava predstavnicima poslodavaca i stručnih škola da razmijene ideje, predstave svoje djelatnosti i proizvode, te prezentuju  inovacije i njihovo uspješno sprovođenje. Osim toga, učenici će, pod mentorstvom nastavnika i poslodavaca, kroz  takmičenje otkriti svoje talente i prikazati stečene vještine.
  • konferencija ‘Prvo radno iskustvo’ – Međunarodna konferencija koja okuplja regionalne predstavnike  poslodavaca, organa nadležnih za obrazovanje, obrazovnih institucija, međunarodnih i nevladinih organizacija, te drugih aktera fokusiranih na zapošljavanje mladih. Okupićemo donosioce odluka s prostora Zapadnog Balkana i omogućiti im da razmijene iskustva, diskutuju i kreiraju preporuke za razvoj vještina, reforme obrazovanja i zapošljavanje mladih na prostoru ove regije. 
  • Centar učenja i razmjene informacija – Centar učenja i razmjene informacija dio je programa u kojem će se održavati paralelne sesije koje će pokriti različite privredne oblasti.
Podijelite sadržaj