Selector Pro 2022, image
Date
petak 18. Februar 2022. do subota 19. Februar 2022.

Počinje peti međunarodni muzički forum Selector PRO! U februaru prijenos uživo!

Korijeni ovogodišnjeg Foruma leže u stvarnim problemima muzičke industrije, ali je Forum posvećen spremnom dočeku budućih iskušenja. Da bismo na nama svojstven način definisali „Novu normalnost koja se stalno mijenja“, računamo na snagu muzičke zajednice – njeno teško stečeno iskustvo i dokaze međusobne podrške. Šta to znači? Naprosto to da Selector PRO 5 okuplja desetine profesionalaca iz Velike Britanije, Evrope i Centralne Azije koji će se pozabaviti značajnim tekućim i predstojećim problemima muzičke industrije.

Forum se održava 18. i 19. februara 2022. godine i sastoji se od osam moderiranih panela na razne teme u vezi s muzikom.

Kako će Forum izgledati? Selector PRO se sastoji od osam moderiranih panela koji pokrivaju niz tema relevantnih za muzičku industriju. O tome kako su na ovu industriju uticale godine pandemije, Britanka Jane Beese (The Factory i Manchester International Festival) razgovaraće s Britancem Paulom McGivernom (Playbook Artists) i Beril Sarıaltun (turski projekat Moj grad, moj glas). Svi će kroz studije uspješnih slučajeva prenijeti svoja pozitivna iskustva saradnje na daljinu u prethodne dvije godine. Donna Close (britanski 5G Festival) vodiće panel o napretku koji muzička industrija odnedavno ostvaruje kroz zanimljive hibridne događaje, a pridružiće joj se Ukrajinac Anton Volovyk (Reface) koji će govoriti o tome kako umjetnici mogu kvalitetnije angažovati i zabavljati publiku. O tome kako se suočavati s govorom mržnje na internetskim platformama, britanska DJ Jyoty (Rinse FM) razgovaraće s Ellie Giles (Step Music Management) iz Velike Britanije i Anastasijom Babičevom (Masterskaya, ukrajinska diskografska kuća i kreativni muzički prostor) i psihologinjom Verom Kravčenko iz Ukrajine.

Shauni Caballero (britanska Go 2 Agency) vodiće radionicu o autorskim pravima, temi izuzetno aktuelnoj s obzirom na procvat tržišta digitalne muzike. Caballero će rasvijetliti pitanja kao što su zaštita vlastitog rada i autorski honorar, „pravilnik“ kreativnog sadržaja na mreži i šta treba preduzeti kad treća strana bez dozvole koristi vaš rad. Prisustvovaćemo i razgovoru koji obećava širok raspon tema s obzirom na to da sagovornici predstavljaju dva najrazličitija muzička tržišta koja se mogu zamisliti – Britanac Jon Dunn (Parallel Lines) i Gruzijac Giorgi Kikonishvili (Electronauts / Bassiani / Horoom Nights) pričaće o tome kako grade vlastite timove, o svojim metodama i o tome kako su uspjeli preživjeti posljednje dvije godine, te šta pokreće muziku „uradi sam“ u njihovim zemljama. O ulozi muzičke industrije u suočavanju s klimatskim promjenama, Claire O'Neill iz britanskog Greener Festivala i predsjednica grupe Zelenih u Udruženju za elektronsku muziku (Association for Electronic Music) razgovaće s Feimattom Conteh, menadžericom za održivost životne sredine (Manchester International Festival) i Verom Logdanidi (Rhythm Büro), ukrajinskom muzičkom aktivistkinjom. One će razgovarati o tome kako umjetnici i publika mogu doprinijeti održivijem muzičkom sektoru, kao i o izvodljivim rješenjima za sistemske promjene kroz umjetnost.

Ali tu nije kraj, jer ćemo razmatrati i nove pristupe saradnji, efikasno upravljanje vremenom, izazove izgradnje timova, angažovanja publike i monetizacije u internetskom prostoru, te još mnogo toga.

Konferencija Selector PRO održavaće se na internetskoj platformi jednostavnoj za korištenje, s pregršt funkcija kao što su okruženje za umrežavanje, interaktivne radionice i diskusije, sobe za susrete jedan na jedan, te biblioteka resursa za ponovne preglede održanih panela.

Osim toga, ne možete se požaliti ni na cijenu. Digitalni forum Selector PRO je besplatan ukoliko se blagovremeno prijavite za učešće. Forum je besplatan. Da biste mu prisustvovali, dovoljno je da se prijavite ovdje.

Prije početka događaja dobićete svoje podatke za prijavu i uputstva o tome kako da se krećete kroz prostor za sastanke na mreži.

Podijelite sadržaj