Date
nedjelja 25. Septembar 2016.
Lokacija
ROK ZA PRIJAVU

"EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu" je pilot projekat koji sadrži komponentu regionalnog izvršnog programa obuke i komponentu razmjene za mlade državne službenike iz šest zemalja Zapadnog Balkana (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Kosova*, Srbije i Albanije), kojim trenutno upravlja Evropska komisija, a sprovodi British Council.

Prijave će biti otvorene od 15. do 25. septembra 2016. a uspješnim kandidatima će biti ponuđena mogućnost da pohađaju intenzivnu tronedeljnu (15 dana) obuku na Sciences Po u Parizu (Francuska) pod nazivom "Executive Certificate in Management and Public Policy” s ciljem izgradnje profesionalnih kapaciteta i pripreme sljedeće generacije lidera u javnoj upravi i kreatora javnih politika u šest zemalja Zapadnog Balkana koji će biti zaduženi za proces pristupanja EU. Drugi dio projekta podrazumijeva učešće u dvonedeljnom regionalnom programu razmjene koji ima za cilj promovisanje regionalne saradnje u procesu integracija u EU na nivou državne uprave kroz kreiranje prekograničnih veza između lidera i nosilaca promjena.

Ovaj Program, čiji je radni jezik samo engleski, odabraće do 30 učesnika direktne obuke i razmjene (do pet mjesta je dostupno za svaku zemlju u regionu).

Ovaj poziv je otvoren za državne službenike iz redova srednjeg upravljačkog kadra kao što je navedeno u Pravilniku objavljenom na vebsajtu projekta gdje možete pronaći sve neophodne informacije i prijaviti se.                                                                       

This designation is without prejudice to positions on status, and is in line with UNSCR 1244/1999 and the ICJ Opinion on the Kosovo declaration of independence

 

Podijelite sadržaj