Taking the Aptis test

ŠTA JE APTIS?

Imamo 70 godina iskustva u testiranju nivoa znanja engleskog jezika u cijelom svijetu. Naši stručnjaci su razvili Aptis test na osnovu najnovijih istraživanja iz ove oblasti.

Aptis može da se koristiti pri procjeni poznavanja sve četiri vrste jezičkih vještina – govor, pisanje, čitanje i slušanje. Takođe, Aptis uključuje i test gramatike i vokabulara. Koje vještine će se ocjenjivati zavisi od tipa organizacije kojoj je test namenjen (da li je u pitanju poslodavac ili organizacija koja se bavi različitim vrstama obuke).

KAKO MOGU DA POLAŽEM APTIS TEST?

Više informacija o polaganju ovog testa možete dobiti od naših partnerskih privatnih škola jezika, vašeg poslodavca i univerziteta/škole. Ne možete se prijaviti za polaganje direktno putem nas.

ŠTA MOJ REZULTAT ZNAČI?

Nakon polaganja testa dobićete rezultat koji je baziran na Zajedničkom evropskom okviru za jezike (CEFR). On će prikazati vaš CEFR nivo (A1–C) za svaku vještinu koja je ocjenjivana. Ukoliko su testirane sve četiri vještine dobićete svoj ukupni CEFR nivo. Zajedno sa ovim nivoom, dobićete i rezultat na skali od 0 do 50 koji pokazuje vaš uspjeh za svaki dio testa.

Pogledajte kako izgleda primjer rezultata testa.

Kako se možete pripremiti za ispit?