PlayUK 2020 je serija digitalnih online sadržaja i svi su pozvani da saznaju više o britanskoj sceni i povežu se sa profesionalcima iz gejming industrije. Tokom sljedećih pet mjeseci ćemo organizovati online webinare na mjesečnom nivou, i svi zainteresovan za gejming industriju i kreativnu ekonomiju se mogu priključiti.

Vrijednost u pravcima Indie umjetnosti

U ovoj epizodi Lu Nascimento će nas sprovesti kroz proces stvaranja vizuelne perspektive u indie videoigrama dok privodi kraju svoj pikselart crtež. Bez obzira na veličinu tima, postoji vrijednost u konceptualnoj umjetnosti i stvaranju dokumenata za vizuelne perspektive. Saznaćete kako da na najbolji način iskoristite vizuale koje napravite i kako da prenesete informacije svom timu bez obzira na vremensku zonu. 

UPOZNAJTE LU!

Lu je suosnivačica i umjetnička direktorica Bunnyhug Gamesa. Bila je dio mnogih projekata na različitim pozicijama u toku svoje karijere, poput Wargroove, Timespinner i Assemble with Care. Pošto je od MCV WIG dobila nagradu Creative Impact 2019. godine, trudi se da izvuče ono najbolje iz pixelarta i ilustracija u videoigrama.

Podijelite sadržaj