IMMERSIVE STORYLAB RADIONICA

PlayUK radionica, British Council edukativnog programa o novim digitalnim medijima, će se održati u Filmskom centru (sa sjedištem u novoj zgradi Muzičkog centra) u Podgorici od 30. septembra do 4. oktobra. Ovo izdanje PlayUK-a će obuhvatiti brojne uzbudljive programske segmente koji predstavljaju nove digitalne proizvode iz Velike Britanije. Radionica je zamišljena za one koji su uključeni u kreativne industrije, od stvaranja filmova i razvoja mobilnih aplikacija do programiranja i IT-a, i tečno poznaju engleski jezik, kako bi imali priliku da prošire svoje znanje radeći zajedno sa stručnjacima iz Velike Britanije.

Dvadeset najuspješnijih kandidata će imati priliku sudjelovati u petodnevnoj radionici. Radionica će umjetnicima pružiti znanje, vještine i alate kako bi na fundamentalan i transformativan način počeli koristiti novu tehnologiju i interaktivnost u svom radu. Kreativci moraju ići dalje kako bi privukli novu publiku i ispunili očekivanja. Ova intenzivna radionica dizajnirana je za one koji rade na čitavom spektru platformi - muzika, pozorište, kino, vizuelna umjetnost i performans. Ona će podržati umjetnike u postizanju savremenih očekivanja za “immersion”, interaktivnost i smisleni angažman u kulturi.

PlayUK je umjetnička platforma Zapadnog Balkana koja ima za cilj da podrži i razvije audio-vizuelni sektor u regiji. Kroz stvaranje veza između profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana, ova platforma podržava prenos znanja i vještina u oblastima virtuelne stvarnosti, proširene stvarnosti, vizuelnih efekata i animacija, stvarajući jedinstven most između kreativaca i ICT sektora.

 

Podijelite sadržaj