U okviru platforme PlayUK, British Council je u saradnji sa Nordeus Hubom i SGA (Asocijacije industrije video igara) u januaru 2020. godine u Beogradu organizovao festival PlayUK 2020, koji je okupio regionalne developere, digitalne umjetnike i druge kreativce iz gejming industrije. 

 

U toku ovog festivala, učesnicima je bila pružena prilika da prisustvuju velikom broju radionica i masterklasova i da se upoznaju sa kolegama iz regiona i Velike Britanije. Na radionicama je prisustvovalo 30 učesnika iz regiona, od kojih je šest bilo iz Crne Gore, a koji su imali priliku da unaprijede svoje vještine u narativnom dizajnu, UI/UX, umjetnosti, programiranju i drugim srodnim oblastima. Radionicu su posjetili predavači koji predstavljaju pionire u svojoj oblasti, kao što su Džo Tvist, Kalum Andervud, Džon Mekkelan i drugi.

 Grupa učesnika iz Crne Gore nije krila oduševljenje predavačima i prilikom da se upoznaju sa učesnicima iz zemalja regiona, te su izjavili: 

"...Ovo je sjajan događaj, povezuje različite a bitne aspekte IT industrije i umjetnosti. Sjajna prilika za nas da naučimo mnogo, upoznamo nove ljude i dobijemo bitne savjete. Nadamo se da ćemo uskoro i mi biti domaćin ovakve slične regionalne konferencije.”

Radionice na festivalu PlayUK 2020 održane su u periodu od 20 - 24. januara i govorilo se o raznim segmentima gejming industrije.
Možda najzanimljiviji dio festivala je bila izložba video igara kojoj su mogli da prisustvuju svi ljubitelji video igara.

Pored radionica, za širu publiku i sve ljubitelje umjetnosti i gejminga, bila je otvorena izložba indie video igara iz Velike Britanije, a koje su prepoznate u svijetu. Kustosi ove izložbe bili su We Throw Switches, edinburški dvojac, koji se već godinama unazad bave video igrama. Svi zainteresovani mogli su da isprobaju video igre koje su bile izložene u KC Grad u Beogradu.

 

Podijelite sadržaj