Na presjeku tehnologije i imerzivne zabave nalaze se video igre i vožnje u zabavnom parku. Šta je tačno zajedničko ovim dvjema oblastima?

 Pridružite nam se 16. decembra na PlayUK-u kada budemo poželjeli dobrodošlicu Amandi Johnstone-Batt, bivšoj supervizorki za računarsku grafiku za tim Framestore Rides-a. U toj ulozi, Amanda je bila dio tima za dizajn koji je radio na više nagrađivanih i revolucionarnih tematskih zabavnih iskustava i vožnji širom svijeta. Njen rad kombinuje inovativnu primjenu novih tehnologija pri stvaranju imerzivnih zabavnih iskustava u stvarnosti.

Tokom ove sesije, Amanda će nam pružiti uvid u dizajn i razvoj nekih od novijih projekata na kojima je radila, dok će se istovremeno osvrnuti i na paralele između video igara i tematske zabave.

Govornica

Amanda Johnstone-Batt Supervizorka za računarsku grafiku (prethodno u Framestore-u)

Biografija

Amanda Johnstone-Batt je bivša supervizorka za računarsku grafiku za tim Framestore Rides-a gdje je primjenjivala svoje vještine u računarskoj grafici i vizuelnim efektima na uzbudljiv niz atrakcija u zabavnom parku i medijuma životne sredine. Prije nego što je počela da radi na vožnjama, Amanda je sakupila impresivan spisak zasluga u oblasti vizuelnih efekata, a među njene značajne projekte spadaju Star Trek: Beyond, Godzilla i Thor: The Dark World. Bila je dio tri tima koja su nominovana za Oskara (The Curious Case of Benjamin Button, Avatar, The Golden Compass).

Podijelite sadržaj