PlayUK je ponovo tu! Pridružite nam se u srijedu 28. oktobra na promociji nove potpuno digitalizovane serije PlayUK i prvog u nizu tek osnovanih salona koji će se svake druge sedmice održavati sa relevantnim ekspertima. 

Gosti koji će naš prvi salon počastiti svojim znanjem i iskustvom tvorci su nove šarmantne logičke avanturističke igre I Am Dead, dosad poznati kao kreatori igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse. Ricky Haggett, Catherine Johnson i Richard Hogg govoriće o stvaranju tajanstvenog ostrva Shelmerston i njegovih stanovnika, te razmotriti konkretne izazove stvaranja i pokretanja video-igara u 2020. godini. 

Ovom prilikom ćemo objaviti i detaljnije informacije o predstojećem digitalnom i mentorskom programu, te najaviti koje sve predavače planiramo pozvati kao goste našeg savremenog salona.

PlayUK 20/21 je razigrani i inspirativni digitalni program koji okuplja kreativce koji rade u industriji video igara širom Ujedinjenog Kraljevstva i Zapadnog Balkana.

Predavači

  • Catherine Johnson, Književnica
  • Ricky Haggett, Dizajner video-igara
  • Richard Hogg, Dizajner video-igara
Ricky Hagget, Catherine Johnson, Richard Hogg

Biografija - Richard Hogg, Dizajner video-igara

Richard Hogg je likovni umjetnik i dizajner video-igara. Nakon što se oprobao kao slikar i ilustrator, Richard  se posljednjih 12 godina sve više fokusira na video-igre. U saradnji sa Rickyjem Haggetom (Hollow Ponds) kreirao je pet video-igara, uključujući Hohokum, Wilmot's Warehouse i I Am Dead. Nedavno su njih dvojica započeli rad na svojoj šestoj zajedničkoj video-igri.

  • @dick_hogg

Biografija - Catherine Johnson, Književnica

Catherine Johnson je napisala preko 20 knjiga za mlade čitaoce, uključujući i FREEDOM (SLOBODA) koju je britanski IBBY 2020. godine uvrstio na Počasnu listu koju bienalno sastavlja Međunarodni odbor za knjige za mlade (IBBY / International Board on Books for Young People). Catherine piše i filmske, radio i TV-scenarije, a trenutno za Silverprint Pictures radi na dvijema TV-dramama: jedna je SOUTHWARK, smještena u Londonu za vrijeme Tudora, a druga THE SHIFT, savremena porodična drama.

Biografija - Ricky Haggett, Dizajner video-igara

Ricky Haggett je osnivač i kreativni direktor Hollow Ponds, londonskog nezavisnog studija za video-igre. Ricky posljednjih 12 godina radi na nizu čudnih i vragolastih igara u čijem su stvaranju često učestvovali i umjetnici koji inače ne rade u industriji video-igara. Njegove video-igre uključuju I am Dead, Wilmot's Warehouse, Hohokum, Loot Rascals, Frobisher Says i Tenya Wanya Teens. Ricky je i osnivač zadruge Wild Rumpus, za izvedbe video-igara na zabavama i javnim događajima.

Informacije o igri

I Am Dead, Hollow Ponds i Richard Hogg, 2020. godine

I am Dead je šarmantna logička avanturistička video-igra o istraživanju zagrobnog života. Kreirali su je stvaraoci igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse.

Morris Lupton je nedavno preminuli kustos muzeja na malom ostrvu Shelmerston. Samo što se na onom svijetu ponovo nađe sa duhom svog psa Sparkyja, Lupton otkriva da njegovom voljenom ostrvu prijeti katastrofa. Da bi spriječiti erupciju vulkana i spasli mjesto koje im je za života bilo dom, Lupton i Sparky moraju zajedno otkriti drevne misterije Shelmerstona.

Podijelite sadržaj