Prezenter: Michael Smythe/Nomad/Phytology

Trajanje: Uvodno predavanje (40 min), Nezavisno istraživanje offline (40 min), Online grupna diskusija i grupna kritika (40 min). U svaki dio ubaciti i pauzu od 10 min.

Maksimalan broj učesnika: 10

Kako možemo diverzifikovati kreativne postupke kao odgovor na trenutne ekološke i društvene izazove? Kreativne ekologije i taktički otpor u antropocenu istraživaće strategije za pojedince i zajednice za preoblikovanje urbane sredine dajući prednost ekološkoj i socijalnoj pravdi. Razgovaraćemo o saradnji među vrstama, ekonomiji i aktivizmu zajednice kroz rad Kathrin Böhm, Gordon Matta-Clark, Susan Lacy, Joseph BeuysHerbalista bez granica (Herbalists Without Boarders), Žive parcele u Njujorku (Living Lots NYC) i LION-a. Predavanje će biti praćeno individualnim hiper-lokalnim istraživanjem kojim će se osmisliti intervencija na specifičnoj lokaciji koristeći kreativne i ekocentrične strategije.

Michael Smythe je umjetnik, urbani farmer i kreativni direktor Nomad Projects-a, nezavisne umjetničke fondacije koja razvija eksperimentalne projekte u digitalnim prostorima i prostorima na konkretnim lokacijama. Nomad Projects kritički se bavi pitanjima koja se tiču životne sredine i socijalne pravde u urbanom pejzažu. Trenutni radovi uključuju Phytology, urbanu fizičku baštu i istraživački institut u Bethnal Green-u (Istočni London), Urban Mind, globalni istraživački projekat koji istražuje vezu između pejzaža i mentalnog zdravlja i Mobile Apothecary, dispanzer za biljne lijekove koji pruža besplatnu zdravstvenu zaštitu pojedincima i zajednicama sa ograničenim pristupom smještaju i kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti. Michael je studirao instalacije, performanse i istoriju umjetnosti na Australijskom nacionalnom univerzitetu u Kanberi, i Hochschule der Künste u Berlinu.

Podijelite sadržaj