Predstavljamo naše doktore za vještine za jesenje izdanje Vocational Education Exchange - stručnjaci za kompanije i preduzetništvo spremni su odgovoriti na pitanja i savjetovati u vezi sa ovom ključnom oblastima stručnog obrazovanja.

Ukoliko želite da postavite pitanje jednom od naših doktora za vještine, pošaljite nam e-mail na VEE@britishcouncil.org do 23. oktobra, naglašavajući od kojeg od naših doktora želite da dobijete odgovor na svoje pitanje.

Biografije naših doktora, koje će vam pomoći da odlučite kome uputiti svoje piatnje su ispod.

Odgovori će biti objavljeni u izdanjima za novembar i decembar.

Irvine Abraham, međunarodni koledž menadžer u Sjeverni regionalni koledžu, Sjeverna Irska, Velika Britanija

Sa 40 godina iskustva u TVET sektoru, Irvine ima raznovrsnu karijeru koja obuhvata obuku montera djelova za avione, trenera, procjenjivača, spoljnih verifikatora, predavača, konsultanata, trening menadžera i menadžera za razvoja poslovnog sektora. On trenutno vodi međunarodno odjeljenje na Sjevernom regionalnom koledžu.

Irvinova vizija je da obogaćuje živote zaposlenih u TVET-u, kao i učenika i gleda na projekte zasnovane na problemima u učenju sa međunarodnom dimenzijom kao idealno sredstvo da se to desi.

Brian McEwan, menadžer za programe

Briam radi na inspirisanju, povezivanju i podršci učenika tokom procesa pronalaska posla. On je odgovoran za organizaciju predavanja i aktivnosti učenja u okviru daljeg i višeg obrazovanja kroz program Bridge 2 Business i Start Up. On je i osnivač Mreže edukatora viših preduzeća.

Bivši predavač, Brajan sada upravlja timom koji rade širom Škotske kako bi se angažovali i podržavali aktivnosti koje omogućavaju mladim ljudima da razvijaju vještine za pokretanje sopstvenog biznisa i približavaju samozapošljavanje kao realnu i održivu opciju za njihovu karijeru nakon obrazovanja.

Brian je prije njegove uloge u obrazovanju radio na unapređenju poslovanja, zbog čega se trudi da poboljša prodajno obrazovanje na koledžima i univerzitetima, te podigne svijest mladih poduzetnika o potrebi praktične trgovine, prodaje i mogućnosti interakcije s kupcima.

Anthony Gribben, viši stručnjak za preduzetničko učenje, Evropska fondacija za obuku

Anthony Gribben je viši stručnjak za preduzetničko učenje u Evropskoj fondaciji za obuku - EU agenciji specijalizovanoj za promociju radne snage u susjednim regionima EU. Ima više od 35 godina iskustva u obrazovanju, obuci i reformi tržišta rada na nivou politike i sprovođenja (na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou). Piše blogove o preduzetništvu.

*Imajte na umu: u zavisnosti od broja pitanja koje dobijemo, moguće je da stručnjaci ne odgovore na sva pitanja.