Svakog mjeseca donosimo praktične nastavne materijale i linkove za zanimljive i korisne resurse i članke. 

Lewisham Southwark College

Lewisham Southwark College je u saradnji s JISC (britanska neprofitna organizacija za više i daljnje obrazovanje i vještine sektora za digitalne usluge i rješenja) kreirao razne vrste zanimljivih sadržaja za podršku učenju pozorišnih tehničara BTEC stručna kvalifikacija BTEC - Business & Technology Education Council).

Ovi sadržaji pokrivaju jedinice 1 i 9 obuke i predstavljaju mješavinu aktivnosti, video-materijala i kvizova za samoocjenjivanje.

Kliknite ovdje da preuzmete ove pakete.

Lewisham Southwark College je ove resurse kreirao za pripravnike koji vještine pozorišnih tehničara stiču kroz praksu i u koledž dolaze jednom sedmično da rade na kvalifikaciji za tehničare.

 

Veze između inovacija u industriji i stručnog obrazovanja i osposobljavanja (VET)

North East Surrey College of Technology (NESCOT) nedavno je održao prezentaciju na konferenciji EU 2016 „Vještine za cijeli život - prema stručnom osposobljavanju održivom u budućnosti".

Ukoliko želite saznati više o tome kako NESCOT pristupa problemu vještina u potražnji i o tome šta su oni naučili, niže možete preuzeti njihovu prezentaciju „Veze između inovacija u industriji i stručnog obrazovanja i osposobljavanja" koja uključuje i originalne prateće bilješke.