British Council i University of Sheffield su udruženim snagama uspostavili nov, besplatan internet kurs: How to Succeed in the Global Workplace /Kako uspjeti na globalnom radnom mjest. Proces prijavljivanja već je u toku. Kurs počinje 26. septembra 2016. godine i traje četiri sedmice, sa po tri sata učenja sedmično. I polaznici s vaših institucija mogu se prijaviti na ovaj besplatan internet kurs koji ih priprema za svijet rada i podržava budući razvoj njihove karijere.

Ovaj kurs je prvenstveno namijenjen svima onima koji širom svijeta očekuju da po prvi put stupe u radni odnos. Kurs će se fokusirati na tzv. meke vještine (soft skills) tj. lične sposobnosti univerzalno priznate kao nužne za napredak na radnom mjestu. Kurs je, dakle, pogodan za studente i one koji su tek diplomirali, za novozaposlene i one koji se vraćaju na posao nakon pauze u karijeri. Onima koji tek započinju karijeru, kurs će omogućiti da u radni odnos stupe samouvjereno. Osposobiće ih za djelotvornu komunikaciju i izgradnju međuljudskih odnosa s kolegama i rukovodiocima.

Ovaj kurs polaznike uvodi u građu za koju nije potrebno prethodno iskustvo. Polaznici će postati svjesni koje su im vještine neophodne na radnom mjestu, a od samih poslodavaca iz različitih sektora i zemalja polaznici će putem videa saznati šta ovi poslodavci traže.