Jedan od načina na koji učeničke vještine mogu biti slavljene je učešće u takmičenjima. WorldSkills takmičenja podstiču sisteme praksi i mlade ljude da budu ambiciozniji u svom obrazovanju i potrazi za usavršavanjem. Skupili smo kolekciju fotografija sa 2016 World Skills UK nacionalnih takmičenja, koja su dio Skills Showa, koji se održavao u Briminghamu ovog mjeseca. Dr Neil Bentley, CEO WorldSkills UK rekao je da ovi mladi ljudi: "će biti proslavljeni od strane svojih porodica, prijatelja i kolega, ali isto tako od nas sviju- oni su naša budućnost i uzori koji inspirišu iduće generacije talenata da biraju karijeru koja će ih ispunjavati, koristeći vještine koje vole."

Ovdje možete pronaći 5 fotografija koje proslavljaju vještine učenika u različitim disciplinama, kao što su kameno zidarstvo i tretmani ljepote. Nadamo se da ćemo se svi složiti: da su ovo jako talentovani mladi ljudi!

Ukoliko imate fotogradfije koje bi željeli podijeliti sa našim čitaocima koje proslavljaju vještine učenika, molimo vas da nam ih pošaljete na VEE@britishcouncil.org (Prije objavljivanja fotografija, stupiti ćemo u kontakt sa vama).