Vebinar 7

Ovim vebinarom željeli smo da podržimo i ohrabrimo nastavnike/nastavnice zainteresovane za podsticanje vještina kritičkog mišljenja i rješavanje problema uz pomoć mikro:bit uređaja.

Predstavili smo proces osmišljavanja mikro:bit projekta koji je nagrađen na nacionalnom i regionalnom nivou iz ugla učiteljice i nastavnice jezika, fokusirajući se, između ostalog, i na etape ciklusa rješavanja problema. Takođe, svoja iskustva u ovom participativnom procesu podijelili su i učenici/učenice, koji su bili dio pobjedničkog tima, ali i njihovi roditelji.

U NASTAVKU POGLEDAJTE SNIMAK VEBINARA, SAZNAJTE VIŠE O PREZENTERIMA I POGLEDAJTE DODATNE MATERIJALE

Elza Numanović

Elza Numanović ima 12 godina radnog iskustva u oblasti obrazovanja i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju kao profesorica razredne nastave. Elza je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. godine. Učesnica je brojnih obuka i seminara u oblasti obrazovanja a takođe je i jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“, gdje se bavi obukom nastavnika/ca. 

Milena Kuč

Milena Kuč je profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti sa 16 godina radnog iskustva i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju. Unaprijeđena je u zvanje nastavnik mentor. Milena je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. i 2019. godine. Kontinuirano prati inovacije u obrazovanju i profesionalno se usavršava. Jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“ British Council-a gdje se bavi obukom nastavnika/ca. 

DODATNI MATERIJALI SA VEBINARA

Tokom vebinara postavljeno je dosta pitanja, ovom prilikom ističemo neka od njih. 

  1. Prezentaciju predavačice Milene Kuč možete pronaći ovdje.
  2. Prezentaciju predavačice Elze Numanović možete pronaći ovdje.
Podijelite sadržaj