Vebinar 2

Ovim vebinarom želili smo da pokažemo da kroz korišćenje mikro:bit uređaja i njegove Make Code platforme, lekcije postaju djeci mnogo zabavnije i bliže jer se odvijaju u njima poznatom onlajn okruženju. Ovaj vebinar je pokazao da ovakav pristup zaista funkcioniše u praksi i da je kodiranje sjajan način da svojim učenicima/ama predajete lekcije iz CSBH jezika (ili nekog stranog jezika).

U NASTAVKU POGLEDAJTE SNIMAK VEBINARA, SAZNAJTE VIŠE O PREZENTERIMA I POGLEDAJTE DODATNE MATERIJALE

Elza Numanović

Elza Numanović ima 12 godina radnog iskustva u oblasti obrazovanja i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju kao profesorica razredne nastave. Elza je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. godine. Učesnica je brojnih obuka i seminara u oblasti obrazovanja a takođe je i jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“, gdje se bavi obukom nastavnika/ca.

 

Milena Kuč

Milena Kuč je profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti sa 16 godina radnog iskustva i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju. Unaprijeđena je u zvanje nastavnik mentor. Milena je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. i 2019. godine. Kontinuirano prati inovacije u obrazovanju i profesionalno se usavršava. Jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“ British Council-a gdje se bavi obukom nastavnika/ca.  

 

Dragan Marković

Dragan Marković je trenutno na doktorskim akademskim studijama filologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Njegovo polje istraživanja je književnost starog Dubrovnika. Sertifikovani je trener Zavoda za školstvo i autor brojnih akreditovanih programa obuka za nastavnike/ce. Trener je na projektu Škole za 21. vijek British Council-a, a radi kao ekspert i za brojne druge organizacije uključujući i Savjet Evrope. Trenutno je stalno zaposlen u Osnovnoj školi "Kekec" u Sutomoru kao nastavnik crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti.

DODATNI MATERIJALI SA VEBINARA

  1. Prezentaciju Elze Numanović, možete pronaći ovdje. Video primjer iz njene prezentacije možete pogledati ovdje.
  2. Prezentaciju Milene Kuč, možete pronaći ovdje.
  3. Prezentaciju Dragan Marković, možete pronaći ovdje.
Podijelite sadržaj