Vebinar 2

Ovim vebinarom želili smo da pokažemo da kroz korišćenje mikro:bit uređaja i njegove Make Code platforme, lekcije postaju djeci mnogo zabavnije i bliže jer se odvijaju u njima poznatom onlajn okruženju. Ovaj vebinar je pokazao da ovakav pristup zaista funkcioniše u praksi i da je kodiranje sjajan način da svojim učenicima/ama predajete lekcije iz CSBH jezika (ili nekog stranog jezika).

U NASTAVKU POGLEDAJTE SNIMAK VEBINARA, SAZNAJTE VIŠE O PREZENTERIMA I POGLEDAJTE DODATNE MATERIJALE

Elza Numanović

Elza Numanović ima 12 godina radnog iskustva u oblasti obrazovanja i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju kao profesorica razredne nastave. Elza je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. godine. Učesnica je brojnih obuka i seminara u oblasti obrazovanja a takođe je i jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“, gdje se bavi obukom nastavnika/ca.

 

Milena Kuč

Milena Kuč je profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti sa 16 godina radnog iskustva i trenutno je zaposlena u OŠ „Risto Ratković” u Bijelom Polju. Unaprijeđena je u zvanje nastavnik mentor. Milena je bila jedna od mentorki učenicima/ama koji su nagrađeni na Regionalnom takmičenju u kodiranju koristeći mikro:bit uređaj a koje je održano u Beogradu 2018.godine. Dobitnica je nagrade iz Fonda za kvalitet i talente 2018. i 2019. godine. Kontinuirano prati inovacije u obrazovanju i profesionalno se usavršava. Jedna je od trenerica na projektu „Škole za 21 vijek“ British Council-a gdje se bavi obukom nastavnika/ca.  

 

Dragan Marković

Dragan Marković je trenutno na doktorskim akademskim studijama filologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Njegovo polje istraživanja je književnost starog Dubrovnika. Sertifikovani je trener Zavoda za školstvo i autor brojnih akreditovanih programa obuka za nastavnike/ce. Trener je na projektu Škole za 21. vijek British Council-a, a radi kao ekspert i za brojne druge organizacije uključujući i Savjet Evrope. Trenutno je stalno zaposlen u Osnovnoj školi "Kekec" u Sutomoru kao nastavnik crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti.

DODATNI MATERIJALI SA VEBINARA

  1. Prezentaciju Elze Numanović, možete pronaći ovdje.
  2. Prezentaciju Milene Kuč, možete pronaći ovdje.
  3. Prezentaciju Dragan Marković, možete pronaći ovdje.
Podijelite sadržaj