Program "Škole za 21. vijek" ima za cilj da pruži sljedeće vidove podrške školama iz regiona Zapadnog Balkana koje učestvuju u programu.

Obuka i podrška za direktore škola

Direktori škola će imati priliku da rade sa drugim kolegama i razmjenjuju informacije o načinima rješavanja problema u promjenljivom tehnološkom, ekonomskom i društvenom okruženju.

Obuka i podrška za nastavnike

Kurs kreiran za nastavnike kako bi naučili da poboljšaju samousmjereno razmišljanje i učenje koje dovodi do novih i inovativnih ideja. Pripremili smo vrlo kvalitetan program učenja za nastavnike koji pokriva teme kao što su: kako oblikovati kritičko mišljenje, kako postavljati otvorena pitanja i kako obezbijediti povratne informacije koje učenicima omogućavaju rješavanje nerutinskih problema.  

Resursi za razvoj digitalnih vještina učenika

Škole koje učestvuju u Programu imaće pristup sljedećim resursima:

Mikro:bit 

Mikro:bit je mini kompjuter koji se može kodirati sa detekcijom pokreta, ugrađenim kompasom i Bluetooth tehnologijom, koji će besplatno biti obezbjeđen svakoj školi koja učestvuje u ovom programu. Mini kompjuteri su posebno dizajnirani da učenicima omoguće da usvoje osnovne vještine i steknu samopouzdanje na polju kompjuterske pismenosti i kodiranja. Mikro:bit-ova će učenici moći da koriste na časovima informatike kao i u okviru ostalih školskih predmeta kao podrška učenicima u savladavanju gradiva iz oblasti prirodnih nauka, ali i umjetnosti i društvenih nauka. Mini kompjutere obezbjeđuje British Council.

Resursi za klubove za kodiranje

U okviru programa, škole koje u njemu učestvuju dobijaju resurse koji će im pomoći da pokrenu i formiraju klubove za kodiranje, pridruže se međunarodnim izazovima kodiranja i ostalim akcijama koje provodimo u partnerstvu sa drugim organizacijama i kompanijama. 

Resursi trećih strana

Škole koje učestvuju u ovom programu će biti pozvane da isprobaju i testiraju nove proizvode i usluge British Councila i drugih partnera koji se pridruže ovom programu u budućnosti. To se odnosi na aplikacije, veb-stranice ili druge inicijative. 

Nagrade za škole

Škole će biti pozivane na nacionalna i regionalna talmičenja u kodiranju na kojima djeca mogu prikazati svoje projekte i osvojiti vrijedne nagrade.

Podijelite sadržaj