Potrebno vam je da dokažete svoje poznavanje engleskog jezika radi apliciranja za vizu za Veliku Britaniju (UK Visa and Immigration – UKVI)?

IELTS se smatra sigurnim testom i nalazi se na odobrenoj listi Secure English Language Tests (SELT). Ukoliko vam je kao dio prijave za vizu potreban IELTS test, možete ga polagati samo na određenim lokacijama koje je odobrio UKVI.

Kako biste saznali šta vam je potrebno za polaganje IELTS testa radi dobijanja vize, kao i koja ocjena vam je potrebna, molimo vas da posjetite sajt Vlade Velike Britanije posvećen vizama i imigraciji.

Ukoliko se prijavljujete za studentsku vizu četvrtog stepena podržanu od strane institucije sa statusom Highly Trusted Sponsor (HTS), molimo vas da pogledate zvanični spisak sponzora pre nego što se prijavite.

Upozorenje

Upoznati smo o lažnim web stranicama koje se predstavljaju kao British Council IELTS mjesta registracije. Obavještavamo vas da oni nisu povezani sa nama u bilo kom obliku. Takođe, nismo odgovorni za sadržaj dostupan na ovim web stranicama.

Da biste bili sigurni da su vaši podaci sigurni, molimo vas da rezervišete svoj test samo klikom na link za registraciju ovdje na ovoj web stranici ili na TakeIELTS web stranici.

Prije nego što unesete svoje lične podatke, provjerite da li koristite naš sistem sigurne online registracije. To možete učiniti tako što ćete potvrditi da adresa web stranice počinje sa "https://". Pored toga, lažne stranice često koriste netačno napisana imena u adresi web stranice, pa provjerite da li je "British Council" ispravno napisano.

Ukoliko niste sigurni, molimo vas da koristite ovaj link kako bi zakazali svoj IELTS test.

IELTS Academic za UKVI

Ovaj test je namijenjen onima koji žele da studiraju na osnovnim i master studijama, kao i onima koji žele ostvare professional registration status u Velikoj Britaniji. Ovaj test se sastoji iz četiri dijela – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Prijavite se

Proverite koja ocjena vam je potrebna

IELTS General Training za UKVI 

Ovaj test je namijenjen pojedincima koji žele da imigriraju u Veliku Britaniju, kao i onima koji žele da tamo steknu osnovno ili srednje obrazovanje. Ovaj test se sastoji iz četiri dela – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Prijavite se

Proverite koja ocjena vam je potrebna

IELTS Life Skills A1

Pomoću ovog testa pojedinci mogu da dokažu svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika kako bi aplicirali za porodičnu, bračnu ili partnersku vizu.

  • Nivo A1 je deo Zajedničkog evropskog okvira jezika i ekvivalentan je „ESOL Entry 1“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva dijela – govor i slušanje.

Prijavite se

Proverite koja ocjena vam je potrebna

IELTS Life Skills B1

Test je namenjen onima koji treba da dokažu svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika kako bi aplicirali za državljanstvoili boravišnu vizu.

  • Nivo B1 je deo Zajedničkog evropskog okvira jezika i ekvivalentan je „ESOL Entry 3“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva dela – govor i slušanje

Prijavite se

Proverite koja ocjena vam je potrebna

Ukoliko ovo nije bilo ono što ste tražili, možete posjetiti stranicu IELTS da biste dobili potrebne informacije o upotrebi IELTS testa za druge svrhe.