How to use Aptis

NA KOJI NAČIN ŽELITE DA KORISTITE APTIS?

 • Ukoliko sami organizujete testiranje: Mi pružamo sve što vam je potrebno da biste sami sproveli test, u vrijeme koje vama odgovara. Koristeći Aptis sami možete pratiti testiranje i sastaviti sopstvene izveštaje.
 • Ukoliko mi organizujemo testiranje: Razumijemo da vaša kompanija ili organizacija možda nema vremena da sama sprovodi proces testiranja, zbog toga možemo sprovesti testiranje za vas: od podešavanja računara na kojima se ono vrši do prezentovanja rezultata. Takođe, možemo vam ponuditi i osoblje koje će dežurati na testiranju i osigurati sigurne uslove za testiranje.

REZULTATI

Skalirani rezultat (0–50) se dodjeljuje svakoj vještini koju testiramo i možete ga koristiti za poređenje pojedinačnih kandidata. Takođe vam može pomoći pri praćenju napretka kandidata koji više puta polažu test.

Možete odabrati da vam rezultate predstavimo u pojedinačnom ili grupnom formatu, što vam omogućava da analizirate učinak pojedinaca, ali i čitavih odjeljenja u svojoj firmi.

Fleksibilan način polaganja

TESTIRANJE PUTEM RAČUNARA

Najlakši način polaganja Aptisa je putem računara koji omogućava:

 • testiranje na radnom mjestu kada vama to odgovara
 • testiranje putem računara ili tableta
 • kandidatima da polažu test u različito vrijeme, koje odgovara i njima i vašem načinu rada
 • kandidatima da preuzmu fajlove i polažu test u vrijeme koje im odgovara
 • brzu obradu rezultata
 • niske troškove sprovođenja testiranja.

Brzo i efikasno organizovanje testiranja i obrada rezultata

Možemo vam ponuditi rješenje u kome od polaganja testa do dostavljanja izvještaja sa rezultatima prođe najviše 48 sati. Takođe, vještine govora i pisanja veoma brzo ocjenjuju stručnjaci British Council-a.

EFIKASNOST – KONTAKTIRAJTE NAS KAKO BISMO VAM POSLALI PONUDU KOJA JE PRILAGOĐENA VAŠIM POTREBAMA.

Bez obzira na to da li želite da testirate potencijalne kandidate za novo radno mjesto ili ocijenite nivo poznavanja engleskog jezika vaših zaposlenih, Aptis je pametna investicija koja će biti od velike vrijednosti za vašu kompaniju.

 • Prilagodite testiranje tako da mjeri samo ono što vi smatrate važnim.
 • Veći broj testova vas može kvalifikovati za jedan od naših popusta.
 • Niska cijena testiranja znači da možete ponoviti testiranje zaposlenih. Odlično rješenje ukoliko želite da pratite napredak zaposlenih tokom dužeg vremenskog perioda.

PRILAGODLJIV POTREBAMA VAŠEG POSLOVANJA

 • Ocjenjujte one jezičke vještine koje su vama bitne (pisanje, čitanje, govor ili slušanje) ili izaberite sve četiri. Prilagodite test djelatnosti kojom se bavite, na primjer: finansije, turizam ili obrazovanje.
 • Koncentrišite se na one performanse koji su vama bitne: održite svoju poziciju na tržištu i zaštitite svoju reputaciju.

Pravičan i siguran

Aptis kandidatima pruža jednake mogućnosti da pokažu svoje znanje engleskog jezika. Test je specifično razvijen tako da bude kulturološki neutralan i na taj način predstavlja pravičnu platformu za testiranje svih kandidata.

Postoji nekoliko verzija pitanja za Aptis uz stalno dodavanje novih materijala. Ovo znači da dva kandidata koja polažu test u istoj prostoriji neće dobiti ista pitanja.

Precizni i pouzdani rezultati

Imamo preko 70 godina iskustva u testiranju engleskog jezika.

Rezultati Aptis testa su tačni i pouzdani: istraživanja pokazuju da kandidati dobijaju slične rezultate kada polažu test više puta u kratkom vremenskom periodu obzirom da naši stručnjaci ocjenjuju pisani i govorni dio testa. Posjetite stranicu o našem istraživanju kako biste saznali više informacija o naučnim istraživanjima koje sprovodimo, a koja se tiču testiranja jezičkih vještina.

Rezultati koji se dobijaju su uporedivi sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike(CEFR). Test pruža informacije o CEFR nivou za svaku vještinu koja se testira (A1–C). Ukoliko testirate sve četiri vještine dostavićemo vam izvještaj koji prikazuje sveukupni CEFR nivo. CEFR se koristi u cijelom svijetu kao referenti okvir za mjerenje nivoa poznavanja engleskog jezika.