Fokus ovog kursa je o tome šta je zapravo jezik i kako učimo značenje u nekom novom jeziku; šta je lako a šta teško kod učenja drugog jezika i koji je najbolji način da se nauče drugi jezici. 

Kurs su razvili Univerzitet u Southamptonu i British Council, a prošle godine je 120 000 ljudi iz cijelog svijeta pohađalo ovaj kurs.  

Kurs traje četiri sedmice i upoznat će vas sa nekim od najnovijih ideja istraživanja kao i praksama učenja i podučavanja jezika. 

Bićete u mogućnosti da: 

  • istražite učenje drugog stranog jezika i saznate šta znači učiti jezik 
  • razmotrite učionice za učenje jezika i kako podučavanje utiče na učenje jezika 
  • pogledate upotrebu tehnologije u učenju i njene koristi i izazove u učenju jezika

Za koga je namijenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs je namijenjen studentima završnih godina koji su zainteresovani za razvoj jezika i nastavu. Daće vam uvod u postdiplomske studije u području nastave engleskog jezika. Za pristupanje kursu nije potrebno nikakvo predznanje. Svi zainteresovani koji žele da nauče nešto više o učenju i nastavi engleskog jezika su dobrodošli. 

Pohađajte ovaj kurs i osvojite stipendiju za master studije iz nastave engleskog jezika

Možete pohađati naše besplatne online kurseve kako biste stekli uvid u to kako izgledaju online master studije. Možete čak postati kvalifikovani da se prijavite za stipendiju koja pokriva dio troškova našeg online master programa iz nastave engleskog jezika. Saznajte više o master programima koje su razvili Univerzitet u Southamptonu i British Council. 

Podijelite sadržaj