Istražite teoriju i praksu onlajn nastave

Sa zatvaranjem mnogih škola kao odgovora na pandemiju Covid-19, mnogi nastavnici/nastavnice su bili prinuđeni/e da se brzo prilagode dramatično različitim nastavnim kontekstima.

Tokom ovog kursa otkrićete više o onlajn nastavi kroz teoriju i praksu - kako planirati inkluzivne lekcije i zadatke, kako izgleda onlajn bezbijednost i kako najbolje uspostaviti odnose sa mladim učenicima/učenicama. Razumjet ćete kako uključiti i angažovati učenike/učenike onlajn, kako u sinhronom tako i asinhronom okruženju.

Svake nedjelje ćemo posmatrati bitne elemente onlajn nastave:

Značajna interakcija Kreirajte najbolje uslove za vaše učenike/učenice kako bi ostvarili značajnu interakciju i zajedno učili onlajn.
Uključenost, sadržaj i diferencijacija Prilagođavanje vaše onlajn nastave potrebama učenika/učenica kako bi se osiguralo da vaša nastava bude inkluzivna.
Praksa, ocjenjivanje i napredak Pomaganje učenicima/učenicama da razviju svoje vještine govora i pisanja uz objašnjenje načina evaluacije učenja, kako bi učenici/učenice i njihovi roditeljli bili svjesni napretka.

Ovaj kurs je namijenjen nastavnicima/nastavnicama engleskog jezika, koji/e podučavaju mlade učenike/učenice (5–17) u onlajn okruženju. Posjedovanje iskustva u onlajn uslovima nije od suštinskog značaja i može biti od koristi i iskusnim i novim onlajn predavačima i predavačicama.

Iako se najveći dio kursa zasniva na učenju engleskog jezika, kurs može biti od koristi i nastavnicima/nastavnicama drugih nastavnih predmeta, jer se principi planiranja nastave na engleskom jeziku primjenjuju na sve vrste onlajn podučavanja.

Podijelite sadržaj