Forum za nastavnike

I ove godine nastavljamo sa forumima za nastavnike engleskog jezika koji žele da budu u toku sa najnovijim trendovima u svom zanimanju. Forumi su mjesečne intenzivne dvodnevne obuke nastavnika engleskog, bazirane na programu British Council-a "In-service Teacher Development Programme". Obuke vodi dr Draginja Jeftic, specijalista za metodiku nastave engleskog jezika. Forumi su mjesto gdje nastavnici uče, povezuju se i razmjenjuju iskustva unutar sopstvene profesionalne zajednice koja brine o njihovim potrebama i stručnom usavršavanju. Forumi vam donose informacije o najnovijim pristupima u radu sa učenicima i inovativnim metodama baziranim na razvoju jezičkih vještina.

O forumu

Od oktobra 2013. struktura foruma  se promijenila prelazeći iz poludnevne u intenzivnu dvodnevnu obuku. Kao i ranije, forumi se održavaju svakog mjeseca u različitom gradu i ovakvim regionalnim pristupom želimo da obuhvatimo što više nastavnika širom Crne Gore. Svaki forum je različit i donosi novu temu. Prvi dan obuke je fokusiran na razvoj metodičkih vještina, a drugi na razvoj jezičkih vještina nastavnika. 

Forum u februaru

Datum: 21, 22. mart 2014.
Mjesto održavanja: Zavod za školstvo
Grad: Podgorica

Kliknite ovdje i prijavite se!

Broj mjesta na forumima je ograničen pa vam preporučujemo da se što ranije prijavite kako biste obezbijedili mjesto.

Želimo da se zahvalimo svim školama koje nam obezbjeđuju prostor za rad. Takođe želimo da se zahvalimo svim učesnicima na vremenu koje izdvoje na popunjavanju naših upitnika. Vaši komentari i sugestije su nam značajni u formulisanju našeg daljeg rada sa vama.

Zašto treba da prisustvujete forumu?

Forumi su jedinstveno mjesto na kojem možete da učite i da se družite sa svojim kolegama svakog mjeseca. Osim toga što su bazirani na kvalitetnom programu za razvoj nastavnika koji je kreirao tim stručnjaka British Council-a u Londonu, forumi vam pružaju i mogućnost da učite od jednog od najiskusnijih stručnjaka za metodiku sa ovih prostora dr Draginje Jeftic.

Prof. dr Draginja Jeftic je rođena u Australiji, a u Crnu Goru je došla prije 40 godina kako bi unaprijedila učenje engleskog i donijela novine koje danas predstavljaju centralnu temu reforme nastave stranih jezika - prelazak sa tradicionalnog pristupa baziranog na gramatici na komunikativnu nastavu baziranu na razvoju vještina. Naučićete da na zabavan način uključite učenike, dok se u isto vrijeme i sami zabavljate Takodje, imaćete priliku da predstavite probleme sa kojima se susrećete i od kolega saznate kako oni rješavaju iste ili slične probleme. Radićete na unapređenju sopstvenih jezičkih vještina i promišljanju svoje prakse kroz pitanje: "Kako mogu da poboljšam ono što radim?". Učesnici koji isprate kompletnu dvodnevnu obuku dobiće sertifikat o prisustvu.

Želite da saznate više?

Za više informacija o forumima kontaktirajte Gorana Garčevića.